NMBS

Orderlijker en comfortabeler parkeren rond het station van Burst

30/09/2005

De parkeerruimte op de NMBS-terreinen aan het station van Burst wordt aangepakt. De fietsers krijgen twee nieuwe overdekte stallingen. De werkzaamheden beginnen op maandag 3 oktober en duren tachtig werkdagen. Het gaat om een investering van 185.000 euro.

De parkeerstrook op het stationsplein wordt herschikt. Er wordt voorzien in drie plaatsen voor mensen met een beperkte functie. Tussen de parkeerstrook en het stationsgebouw komt er een nieuwe, overdekte fietsenstalling voor 38 rijwielen.
Op de voormalige goederenkoer, aan de overzijde van het stationsgebouw, wordt een parkeerterrein voor 72 autos aangelegd. De parkeervakken worden verhard met klinkers, de rijstrook wordt geasfalteerd. Op de hoek met de Stationsstraat komen drie plaatsen voor kortparkeerders. Vlakbij de trap naar het perron komt eveneens een overdekte en comfortabele fietsenstalling met 57 plaatsen. Als alle werkzaamheden zijn voltooid, is er op de NMBS-terreinen rond het station plaats voor 92 autos en 95 fietsen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zullen de bestaande parkeerplaatsen en fietsenstallingen tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. In Burst stappen op een weekdag gemiddeld 1.085 reizigers in de trein. Het station staat op de 102^de plaats in de ranglijst van de 536 stations en stopplaatsen.

""