Gemeente Weert

21 september 2005

Busstation weert afgesloten vanwege renovatie

Het busstation langs de St. Maartenslaan bij het NS-station in Weert wordt binnenkort gerenoveerd. Daarvoor is het nodig het busstation van dinsdag 4 oktober tot en met vrijdag 28 oktober volledig af te sluiten voor alle verkeer en voetgangers. Omdat de bussen door de afsluiting niet kunnen keren, wordt de busroute naar Stramproy in deze periode aangepast.

De verharding van het busstation, bestaande uit basaltkeien, wordt verwijderd. Daarna wordt de fundering vernieuwd en worden de basaltkeien opnieuw aangebracht. Het uitnemen en opnieuw aanbrengen van deze 10 cm dikke keien is zeer arbeidsintensief, waardoor de werkzaamheden ca. 4 weken in beslag gaan nemen.

Gewijzigde route
Bij het station stoppen de bussen op de rijbaan van de St. Maartenslaan. Busbedrijf Hermes past tijdens de werkzaamheden de route van lijn 74 naar Stramproy aan. De bussen naar Stramproy rijden van de Sint Maartenslaan, via de Maaseikerweg, Beatrixlaan en Victor de Stuersstraat naar de Sint Jozefslaan. Daar pikt de bus de normale route op. Daardoor komt de halte Dries richting Stramproy te vervallen. Van Stramproy richting NS-station wordt de normale route gevolgd.

2005.148 FS


---- --