GGD Rotterdam e.o.


GGD Rotterdam e.o. zoekt meisjes voor vaccinonderzoek

De GGD Rotterdam e.o. nodigt meisjes in de leeftijd van tien tot en met zeventien jaar uit om deel te nemen aan een onderzoek naar de veiligheid van een nieuw vaccin tegen de soa genitale herpes. Dit vaccin biedt mogelijk bescherming tegen de veel voorkomende soa, die een infectie van de huid en de slijmvliezen in en rond de geslachtsdelen veroorzaakt.

Deelnemers aan het onderzoek komen vijf keer naar de GGD waarvan driemaal voor vaccinatie. De GGD volgt hun gezondheid nauwlettend met het oog op mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Het vaccin bevindt zich inmiddels in de laatste fase van ontwikkeling. Het is door de producent langdurig en uitgebreid onderzocht bij meer dan 7.500 personen. Het gaat er nu om gegevens te verzamelen over mogelijke bijwerkingen. Aan het onderzoek doen verschillende gezondheidsdiensten in en buiten Europa mee. Wereldwijd worden duizenden meisjes onderzocht op de veiligheid van dit nieuwe vaccin.

Deelnemers aan het onderzoek ontvangen een financiële vergoeding en dienen toestemming te hebben van hun ouders. Aanmelden kan tot eind november 2005 van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 - 16.30 uur, via telefoonnummer (010) 433 99 88 en via e-mail: vaccinonderzoek@ggd.rotterdam.nl