Mobiele communicatie Essent naar Vodafone

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Vodafone maakt nieuw hoofdkantoor Essent 'draadloos'

Maastricht, 4 oktober 2005 Energiebedrijf Essent brengt al zijn mobiele telecommunicatie in Nederland onder bij Vodafone. Het contract omvat ongeveer 6500 mobiele spraakaansluitingen. Daarnaast omvat het contract ook nieuwe innovatieve Vodafone diensten zoals de Vodafone Mobile Connect UMTS datakaart, de Blackberry van Vodafone en machine-to-machine producten waarmee onder andere via GSM data voor het dagelijks op afstand uitlezen van meterstanden van electriciteits- en gasmeters mogelijk wordt gemaakt. Ook wordt door Vodafone het nieuwe hoofdkantoor van Essent in Arnhem voorzien van Vodafone Wireless Office waardoor 250 medewerkers draadloos gaan werken zonder vast toestel.

'We zijn blij dat Essent Vodafone heeft gekozen als leverancier voor alle mobiele diensten. Met de nieuwe overeenkomst biedt Vodafone Essent totaaloplossingen voor al hun mobiele telecommunicatie behoeften. Door deze deal kunnen we niet alleen het gebruiksgemak voor de medewerkers van Essent aanzienlijk vergroten maar Essent kan zo ook haar dienstverlening richting klanten verhogen en belangrijke schaalvoordelen realiseren,' aldus Jeroen Hoencamp, directeur Sales bij Vodafone Nederland.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 165 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.