Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 4 oktober

Alkmaar 04-10-2005 - 14.57 uur

Dodelijk verkeersongeval

Slootdorp, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.35 uur vond er op de kruising Wierweg Den Oeverseweg onder Slootdorp een dodelijk verkeersongeval plaats waarbij een (vermoedelijk) 47-jarige vrouw uit Wieringerwerf dodelijk gewond raakte.

De vrouw reed in haar personenauto over de Wierweg in de richting Den Helder en verleende geen voorrang aan een 62-jarige man uit Hippolytushoef die in een personenauto (terreinwagen) over de Den Oeverseweg de kruising naderde. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De man uit Hippolytushoef raakte slechts licht gewond. Hij werd ter observatie overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De nabestaanden van de vrouw zijn van het ongeval in kennis gesteld.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 06.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Langereis te Oude Niedorp. Een 22-jarige man uit Oude Niedorp was juist van huis weggereden in een personenauto. Hij hield op de Langereis onvoldoende rechts en kwam frontaal in botsing met een landbouwtractor die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijde. De tractor werd bestuurd door een 56-jarige man uit Zuid-Scharwoude. De Niedorper liep beenletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel

Noord-Scharwoude, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 12.50 uur raakte een 16-jarige jongen uit Tuitjenhorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Wagenweg en de Veertweg in Noord-Scharwoude. De jongen reed op een bromfiets op de Veertweg. Achter hem reed een 46-jarige vrouw uit Oudkarspel in een personenauto. Juist toen de vrouw de bromfietser inhaalde sloeg deze linksaf. Hij gaf daarbij geen richting aan. Er ontstond een aanrijding waarbij de jongen een hersenschudding opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Aanrijding met letsel

De Koog, maandag 3 oktober 2005

Op maandagavond omstreeks 21.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Pontweg in De Koog. Een 79-jarige vrouw uit Heerlen reed in een personenauto over de Pontweg. Zij zocht de weg. Op het fietspad naast de Pontweg reed een 37-jarige vrouw uit Den Burg op een bromfiets. Toen de vrouw bij de Pelikaanweg rechtsaf wilde slaan reed zij de bromfietster aan. Deze liep bij de aanrijding beenletsel op.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur raakte een 80-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Hasselaarsweg in haar woonplaats. De vrouw kwam vanaf de Noord-Scharwouderpolderweg en stak met de fiets de Hasselaarsweg over. Hier werd zij geschept door de personenauto van een 61-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude die over de Hasselaarsweg aan kwam rijden. De bejaarde vrouw liep diverse fracturen op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen werd tussen 00.00 en 11.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Bierkade in Alkmaar. Het betrof een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 83-GZ-SP.

Alkmaar maandag 3 oktober 2005

In de nacht van zondag op maandag, tussen 19.15 en 08.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Helderseweg te Alkmaar. De eigenares had de auto voor een garagebedrijf geparkeerd ivm een APK-keuring. De sleutels had zij in een enveloppe gedaan en deze in de brievenbus van het bedrijf gegooid. De volgende morgen bleken zowel de enveloppe met sleutels als de auto verdwenen te zijn. Het ging om een paarse Peugeot 307SW 1.6 automaat met kenteken 58-JZ-TV.

Illegale wedstrijd in kiem gesmoord

t Zand, maandag 3 oktober 2005.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een grote groep jongeren op scooters zich verzamelde op de Koning Willem II-weg, mogelijk met de bedoeling een illegale wedstrijd te houden. Twee politieautos gingen ter plaatse, ondersteund door een politiemotorrijder. Hierna ging de groep uiteen.

Tot 21.30 uur werd er in de omgeving door de politie gesurveilleerd en werden diverse potentiële deelnemers gecontroleerd. Daarbij werden 10 waarschuwingen uitgedeeld wegens kleine overtredingen. Tevens werden er 9 bonnen uitgedeeld ondermeer wegens het niet hebben van verlichting (3), geen bromfietscertificaat (1), geen identiteitsbewijs (1), verzekeringsplaat niet juist aangebracht (1) en het slepen van een fietser door een snorfiets (1).

Snelheidscontroles

Dirkshorn, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Oosterdijk in Dirkshorn. De controle werd uitgevoerd met een handlaserapparaat (lasergun) op verzoek van omwonenden. Bij de politie komen regelmatig klachten binnen over de hoge snelheden die op de Oosterdijk worden gereden. In totaal kregen 11 bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur. Deze snelheid werd gereden door een buitenlandse bestuurder die direct honderd euro boete moest betalen.

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Op maandag werden snelheidscontroles gehouden op de Ommering in Alkmaar. In totaal passeerden 3910 voertuigen het controlepunt. Hier gold een snelheidsbeperking van 50 km per uur ivm wegwerkzaamheden. In totaal reden 1355 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur. Het percentage overtreding kwam daarmee op bijna 35%. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerduinweg te Sint Maartensvlotbrug. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 60 km per uur Er werd bekeurd vanaf 75 km per uur. In totaal kregen 15 bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid 96 km per uur.

Verkeerscontroles

Wognum, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmiddag werden korte verkeerscontroles gehouden op de Nieuweweg en de Hoornseweg in Wognum. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring wegens het rijden op een bromfiets zonder helm, het niet handsfree bellen en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Opmeer, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmiddag werden korte verkeerscontroles gehouden op de Pade in Opmeer. In totaal kregen 24 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en overschrijding van de maximum snelheid.

Limmen, maandag 3 oktober 2005

Op de Westerweg in Limmen geldt een gesloten verklaring. Omdat automobilisten regelmatig deze gesloten verklaring negeren, werd op maandagmiddag een korte controle uitgevoerd. Hierbij kregen 6 automobilisten een bekeuring.

Castricum, maandag 3 oktober 2005

Op maandagavond werd op De Bloemen in Castricum een verlichtingscontrole gehouden. Zes bestuurders van een (brom)fiets kregen een bekeuring.

Verbranden afval

Heiloo, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmiddag kreeg een 31-jarige man een boete van vijftig euro omdat hij in de tuin van zijn woning in Heiloo afval aan het verbranden was. Het bleek daarbij te gaan om huishoudelijk afval met onder anderen plastic flessen en plastic draagtassen.

Winkeldiefstal

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmiddag omstreeks 17.45 uur probeerde een 27-jarige vrouw uit Alkmaar een flesje Wodka te stelen uit de drankenhandel op de Paardenmarkt in Alkmaar. De vrouw werd echter gesnapt door de 56-jarige bedrijfsleider. Toen hij de winkeldievegge aanhield ontstond er een schermutseling waarbij de bedrijfsleider geslagen en in een vinger gebeten werd. De verdachte werd door de politie overgenomen en naar het politiebureau gebracht. Hier is zij inmiddels in verzekering gesteld.

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Op maandagavond omstreeks 20.30 uur kwam de bewoner van een pand aan de Johan Huizingastraat in Alkmaar thuis. Toen hij de woonkamer binnenkwam zag hij een schim in zijn achtertuin. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen hard wegrennen. De inbrekers hadden aan de achterzijde van het pand een raam geforceerd. Uit de woning werd een laptop gestolen. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op.

Alkmaar, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 04.45 uur moest de bewoner van een pand aan de Klompenmakerstraat in Alkmaar naar het toilet. In de woonkamer zag hij dat er een raam openstond. Ook zag hij dat er buiten een man stond, die snel wegvluchtte In het kozijn van het raam bleken gaten te zijn geboord. Uit de woning wordt niets vermist.

Alcoholcontrole

Den Helder, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd op de Brakkeveldsweg in Den Helder een 62-jarige Nieuwedieper gecontroleerd De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man werd gecontroleerd naar aanleiding van een tip van een getuige. Deze meldde dat de verdachte met gedoofde lichten rondreed.

Hennepplantage

Schagen, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 11.15 uur was de politie in een pand aan de Witte Paal in Schagen. In het pand werd een hennepplantage aangetroffen met 95 planten en de benodigde apparatuur (lampen, transformatoren, pompen etc.). Ook lag er een zak gedroogde hennep. De goederen werden in beslag genomen. De eigenaar van het pand moet nog worden gehoord.