Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 4 oktober 2005

Politie houdt gesignaleerde verdachte aan

MOERDIJK: De politie heeft op maandag 3 oktober in zijn woonplaats een 23-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man stond gesignaleerd voor de politie Moerdijk. Hij wordt verdacht van verduistering van een personenauto in Standdaarbuiten. Op 11 september 2004 leasde de Rotterdammer een auto bij een bedrijf aan de Veerstraat voor een bepaalde periode. De auto werd nooit terugbezorgd. De verdachte verklaarde dat hij vergeten was de auto terug te brengen. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld, nadat hem een dagvaarding was uitgereikt zodat hij zich later bij de rechter mag verantwoorden. De auto is nog niet terecht.

Inbraken in personenautos

ZEVENBERGEN: Op maandag 3 oktober is aangifte gedaan van inbraak in een personenauto aan de Doelstraat. Maandagmiddag werd op klaarlichte dag door middel van een schroevendraaier het portier open gebroken en uit de auto een radio cd-speler en een CD gestolen. Dinsdag 4 oktober is aangifte gedaan van inbraak in een personenauto aan de Zoetendaal. Men is in de auto gekomen door het forceren van een slot van de deur. Uit de auto werden 10 CDs en enkele zonnebrillen gestolen.

Agenten betrappen inbreker op heterdaad

BREDA: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten hoorden rond 02:20 uur glasgerinkel uit de richting van de Oosterstraat komen. Toen zij snel ter plaatse gingen kijken betrapten zij de man op heterdaad bij een inbraak bij een bedrijf aan de Oosterstraat. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De goederen die hij al uit de winkel had gehaald zijn direct teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Fransen aangehouden met bijna 3 kilo hennep

BREDA: Aan Hazeldonk hebben agenten van het Joint Hitteam dinsdagavond drie Fransen, leeftijd 21, 22 en 25 jaar, aangehouden. Het drietal afkomstig uit Villeneuve le Roi en Parijs werd rond 21:50 uur op de snelweg gecontroleerd. In het voertuig hadden zij 2800 gram hennep liggen. De drugs zijn in beslag genomen. Het drietal is voor onderzoek ingesloten.

Geen buit dankzij alarm bij inbraak woning

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag is geprobeerd in te breken in een woning aan de Heinoord. De dader kwam de woning binnen nadat hij het slot van een deur op de Bulgaarse methode had opengebroken. Bij de Bulgaarse methode wordt het slot afgebroken. Bij binnenkomst ging het alarm van de woning af. Hierdoor is de dader er zonder buit vandoor gegaan.

Dief maakt gebruik van openstaande deur

BREDA: Dinsdagmiddag heeft een nog onbekende dader dankbaar gebruik gemaakt van een openstaande deur van een woning aan de Van Hogendorpstraat. Tussen 13:10 en 13:15 uur heeft de ongewenste bezoeker kans gezien om een portemonnee met daarin een gering geldbedrag buit te maken.

Man aangehouden voor openstaande boete van ruim 78.000 euro

RIJSBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag aan de Laguitensebaan een 45-jarige man uit Algiers aangehouden. Bij controle bleek de man nog een boete van 78.776,92 euro open te hebben staan. Het geldbedrag kon hij niet betalen en daarom is hij ingesloten in een politiecel om de vervangende 580 dagen gevangenisstraf uit te zitten.

Resultaten snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen aan de Nassaustraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 708 gecontroleerde weggebruikers reden er 35 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

ALPHEN: De politie heeft woensdagmiddag aan de Goedentijd een snelheidscontrole gehouden. Van de 932 gecontroleerde weggebruikers reden er 50 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan

Politie houdt man aan voor bedreiging

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een 18-jarige jongen uit Oosterhout op vrijdag 16 september. Het slachtoffer was die avond rond 20:30 uur op weg het busstation na een feest. Op de Terheijdenseweg kregen beiden het met elkaar aan de stok. De Bredanaar trok vervolgens een schroevendraaier en bedreigde daarmee de 18-jarige. Hij is voor verhoor ingesloten.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Aan de Haagdijk is dinsdagmiddag een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door personeel in een winkel aan de Haagdijk op heterdaad betrapt bij een diefstal van enkele flessen alcohol. De man staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 47-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag aan de Graaf Hendrik II plein in een supermarkt aangehouden. De man werd door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van een pakje shag. Hij is overgedragen aan de politie en naar het bureau gebracht. In de loop van de middag kon de Bredanaar weer naar huis met een dagvaarding.

Kom kijken bij de Landelijke politiedag in Breda

BREDA: Op zaterdag 08 oktober 2004 is het zover dan presenteert de politie zich in het hele land. In het District Breda is van 10:00 tot 16:00 uur het politiebureau van Team Vlaanderenstraat aan de Vlaanderenstraat 1 voor het publiek geopend. Het thema van de dag is:Samen verantwoordelijk. U bent van harte welkom !

Samen verantwoordelijk

De politie werkt samen met andere organisaties. Ook zij presenteren zich op deze open dag. Samen met de burgers proberen zij te werken aan een veilige en leefbare samenleving. De open dag laat duidelijk zien dat de politie in het veld niet alleen staat.

Andere instellingen zoals Bureau Slachtofferhulp, Bureau Halt, het Openbaar Ministerie, 3VO, Koninklijke Marechaussee, de Gemeente Breda met hondenwachters en Vertizontaal, geven eveneens acte de presence.

Demonstraties

Het is leuk om te kijken naar diverse demonstraties. Verspreidt over de dag laten de hondengeleiders van het district Breda zien hoe een boef gevangen wordt door een politiehond. De bikers vertonen regelmatig hoe zij met behulp van hun moutainbike kunnen optreden in moeilijke situaties. Ook kunnen ouders hun kinderen in en op allerlei voertuigen filmen of fotograferen. Beredenen van het Korps Landelijke Politiediensten showen hun indrukwekkende en edele viervoeter. Het VHT (Verkeershandhavingsteam) is aanwezig en geeft uitleg over verkeerszaken. Natuurlijk zijn ook de wijkagenten van het team Vlaanderenstraat er deze dag.

Mid West Band

De dag wordt muzikaal omlijst door de Mid West Band. De bigband van de regio Midden en West-Brabant. De Mid West Band is een bigband met de traditionele bezetting van saxen, trombones, trompetten en een ritmesectie. Zangeres Marie-Louise completeert de band met haar warme vocale klanken. De band speelt natuurlijk de traditionele bigband muziek van Glenn Miller, Sammy Nestico en tal van andere geweldige arrangementen.

Prijsvraag

Het spreekt voor zich dat alle voertuigen van binnen en van buiten te bekijken zijn en er is gelegenheid voor ouders om hun kinderen in, op of bij deze voertuigen te fotograferen of filmen. Het is ook leuk om mee te doen aan een prijsvraag over de politie, waarbij u via de website van de politie www.politiemwb.nl achter de antwoorden kunt komen. De winnaar krijgt een rondleiding op een politiebureau. Het belooft weer een leuke dag te worden.

Tot zaterdag aan de Vlaanderenstraat!

Auteur: Henk Snepvangers