Gemeente Aalten


04-10-2005
Installatie burgemeester Berghoef
Maandag 3 oktober j.l. is tijdens een buitengewone raadsvergadering de heer Berghoef geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Aalten.

Per koets, voorafgegaan door de politie en muziekvereniging Psalm 150 en gevolgd door de Aaltense brandweer was het burgemeestersechtpaar tevoren naar de Pol gebracht, waar een groot aantal genodigden en andere belangstellenden hem opwachtten.
Tijdens de raadsvergadering werd hem door loco burgemeester mevrouw Wikkerink de ambtketen omgehangen en kreeg hij de voorzittershamer overhandigd door waarnemend raadsvoorzitter de heer Meerdink. Hierna werd hij nog toegesproken door de nestor van de raad, de heer Roerdink en door de gemeente-secretaris de heer Schippers.

Na afloop van de vergadering werd het burgemeestersechtpaar een serenade gebracht door de gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente Aalten compleet met een vendelhulde door schutterij Sint Helena.
Vele inwoners van de gemeente maakten gebruik van de mogelijkheid om persoonlijk kennis met het burgemeestersechtpaar te maken.

Bijlage:
foto's van de beëdiging van burgemeester Berghoef door de commissaris van de Koningin in Gelderland.

beëdiging van burgemeester Berghoef door de commissaris van de Koningin in Gelderland

De nieuwe burgemeester