Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ProClarity introduceert wereldwijd bètaprogramma ter ondersteuning van Microsoft SQL Server 2005-release

ProClarity 6.1 bouwt voort op Microsoft Business Intelligence-platform om volledige oplossing te bieden

's-Hertogenbosch, 4 oktober 2005 - ProClarity Corporation, een toonaangevende innovator binnen de BI-technologie (business intelligence), heeft vandaag bekendgemaakt dat er nu een bètaversie van ProClarity 6.1 beschikbaar is. ProClarity 6.1, de volgende release van het ProClarity® Analytics Platform, is ontwikkeld in lijn met de uitbreidingen van de Community Technology Previews voor Microsoft SQL Server 2005, om voort te bouwen op de verbeterde BI-functionaliteit van het Microsoft-platform.

ProClarity biedt een eenvoudige, krachtige en aanpasbare interface die organisaties toegang geeft tot de uitgebreide BI-functionaliteiten van SQL Server 2005. Geïnteresseerden kunnen de nieuwste versie downloaden om te profiteren van nieuwe voorzieningen als:
* Geavanceerde ondersteuning van het Unified Dimensional Model (UDM): ProClarity 6.1 ondersteunt de display folders van SQL Server 2005 Analysis Services voor zowel attribute hierarchies als measures. De software brengt ook relaties aan het licht tussen door de gebruiker gedefinieerde hiërarchieën, eigenschappenhiërarchieën en dimensies.
* Vernieuwd dashboard: het ProClarity Dashboard is vernieuwd om Web- en portalapplicaties beter te ondersteunen. Bij deze release hebben eindgebruikers een grotere flexibiliteit bij het maken van dashboards met persoonlijke inhoud en kan de IT-afdeling de ProClarity Dashboard-applicatie eenvoudig aanpassen aan bedrijfsstandaarden.
* Nieuwe en verbeterde grafieken, met name voor gebruik in HTML clients, Dashboards en Portals.

ProClarity 6.1 bèta kan worden gedownload vanaf: http://www.proclarity.com/yellowstone/

"ProClarity 6.1 is ontwikkeld om het volledige Microsoft BI-platform uit te breiden met eersteklas analysehulpmiddelen en zo een rendabele, end-to-end business-intelligence-oplossing te bieden", aldus Clay Young, Senior Vice President Strategic Marketing bij ProClarity. "De release van SQL Server 2005 zal de positie van Microsoft als voornaamste BI-leverancier verder versterken. We zijn er trots op analysetechnologie te kunnen aanbieden waarmee organisaties het volledige potentieel van het Microsoft BI-platform kunnen benutten."

In het kader van de release van SQL Server 2005 neemt ProClarity deel aan het Project REAL van Microsoft, om door middel van praktijkvoorbeelden werkwijzen aan te reiken voor een optimale migratie. Daarnaast biedt ProClarity de volgende informatiebronnen voor organisaties die met BI-oplossingen van Microsoft werken:
* Praktische tips voor een naadloze overstap op SQL Server 2005 (Engelstalige webcast en white paper)
* Rapportages en analyses combineren in SQL Server 2005 (Engelstalige white paper)
* Belangrijke zakelijke problemen opgelost met Analysis Services 2005 (Engelstalige white paper)
* Inleiding tot het Unified Dimensional Model (Engelstalige webcast)

Meer informatie over deze informatiebronnen en de integratie van ProClarity met SQL Server 2005 kunt u vinden op: http://www.proclarity.com/sqlserver2005

"Dankzij de nieuwe voorzieningen in ProClarity 6.1 en de integratie daarvan met SQL Server 2005 kunnen we ten volle profiteren van het Microsoft BI-platform", aldus Eric Lofstrom, Business Intelligence Manager bij Quicken Loans en deelnemer aan het bètaprogramma van ProClarity. "Met onze ProClarity- en Microsoft-oplossing hebben we al veel succes geboekt, maar met deze nieuwe technologie zullen we onze BI-werkwijze nog veel verder kunnen verbeteren."

Over ProClarity Corporation
Door voort te bouwen op de kracht van het Microsoft BI-platform, geeft ProClarity organisaties via een eenvoudige, krachtige en aanpasbare interface inzicht in gegevens. Met ProClarity Analytics kunnen zakelijke professionals de bedrijfsprestaties bewaken, multidimensionale gegevens visualiseren en analyseren, alsook relationeel inzicht krijgen in hoofdoorzaken, terwijl bedrijfsanalisten definities en optimale analysewerkwijzen kunnen delen om zo een platform voor een structureel betere besluitvorming te bieden.

Naast haar hoofdkantoor in Boise, Idaho, heeft ProClarity regionale verkoop- en servicevestigingen in Noord-Amerika, Europa en het Aziatisch-Pacifische gebied. Het Internationale hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het in 1995 opgerichte ProClarity ondersteunt ruim 2000 klanten wereldwijd waaronder ABN AMRO, AT&T, Hewlett Packard, Reuters, Reckitt Benckiser en Siemens. Voor meer informatie gaat u naar www.proclarity.com of belt u +31 73 681 08 00.

###



Ingezonden persbericht