Politie Zuid-Holland-Zuid

Aanranding 9 jarig meisje in opsporing verzocht

Dordrecht 03-10-2005 - Op dinsdagavond 4 oktober wordt om 20.30 uur in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 2 aandacht besteed aan een onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid. De herhaling is op woensdagmiddag 5 oktober om 16.10 uur op Nederland 1.

Op donderdag 8 september j.l. werd omstreeks het middaguur een 9-jarig meisje aangerand in een van de flats aan de Halleyweg in Dordrecht. Het meisje fietste van school naar huis. Op de kruising Galileilaan/Planetenlaan stopte naast haar een man op een brommer. Hij had een opvallend blauwe helm op. De man reed ook naar de flat waar het meisje woont. Hij stapte samen met haar de flat binnen waarna hij haar in de lift aanrandde.

Na een uitgebreid buurtonderzoek is de politie nog op zoek naar werklui die op dat moment in de flat aanwezig waren en aanvullende informatie kunnen verstrekken omtrent de verdachte.Ook is de politie op zoek naar een vrouwelijke getuige die samen met het meisje en de verdachte stond te wachten bij de kruising Galileilaan/Planetenlaan om over te steken richting Keplerweg. De politie hoopt dat deze getuige contact opneemt met de Politie Zuid-Holland-Zuid. Zij zou ook mogelijk nuttige informatie kunnen geven omtrent de verdachte.

De getuigen en mogelijk andere personen die iets gezien hebben of meer weten van dit incident/deze verdachte worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Met betrekking tot het signalement van de verdachte wordt verwezen naar de uitzending van Opsporing Verzocht. Daarin zullen camerabeelden te zien zijn van de verdachte. De politie hoopt dat de verdachte aan de hand van de beelden herkend wordt door de kijkers.