Ingezonden persbericht

Mentaal beter presenteert DBC-proof softwarepakket voor de GGZ

Vrijgevestigde psychotherapeuten, psychiaters en psychologen een eigen elektronische (DBC) registratie

DEN HAAG, 20051004 -- Het landelijk DBC-GGZ congres wordt geopend door minister Hoogervorst en zal tevens het podium zijn voor Mentaal beter om het eigen softwarepakket te presenteren. Vrijgevestigden en instellingen in de GGZ zijn hiermee niet langer alleen afhankelijk van de grote ICT-leveranciers. Mentaal beter, in 2004 door psychotherapeuten opgericht als een organisatie ter ondersteuning van vrijgevestigde psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, heeft voor haar praktijken geavanceerde software ontwikkeld voor patiëntenbeheer, kwaliteitsbewaking, intercollegiaal overleg, declaratie, communicatie met verzekeraars en DBC-registraties. Inmiddels hebben zich meer dan 100 praktijken aangesloten bij Mentaal beter.


Mentaal beter heeft dit jaar als eerste zorgaanbieder de elektronische DBC-registratie geïntegreerd in haar eigen softwarepakket. Deze DBC-registratie is ontwikkeld volgens de richtlijnen van de door het ministerie van VWS geïnstalleerde projectgroep DBC-GGZ. Mentaal beter is verder door de projectleider Capgemini geselecteerd voor deelname aan de referentiegroep DBC-productstructuur. Sinds 1 februari werkt een koplopergroep van 19 praktijken met de elektronische DBC-registratie van Mentaal beter en het pakket is inmiddels uitgebreid gedemonstreerd aan vertegenwoordigers van beroepsverenigingen en het ministerie van VWS. Uit de gegevens van Capgemini blijkt dat de data-aanlevering voor 100% foutloos verloopt.

Mentaal beter Service heeft een hoogwaardig Elektronisch Patiëntendossier (EPD) ontwikkeld. Met dit systeem wordt een één op één relatie gelegd tussen verrichting, verslaglegging van die verrichting en declaratie. De geleverde service ondersteunt het primaire werkproces optimaal en biedt ruime mogelijkheden tot kwaliteitstoetsing, resultaatmeting, waarneming, facturatie etc. Ook verantwoording op DBC-niveau is beschikbaar. Voor de financier kan een conversie tussen het Mentaal beter systeem en het eigen systeem tot stand worden gebracht. Declaraties en overige gegevens kunnen digitaal worden aangeleverd. De professional kan blijven doen waar hij goed in is: hulp verlenen. Mentaal beter Service staat voor kwaliteit, efficiency en werkplezier.
Zie ook de website: www.mentaalbeter.nl




Ingezonden persbericht