Fortis Bank

Published: 13:30 04.10.2005 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis rondt overname Dryden Wealth Management af

Na het verkrijgen van alle vereiste vergunningen en de goedkeuring van de toezichthouders heeft Fortis vandaag met succes de overname van Dryden Wealth Management ('Dryden') afgerond. Dryden is gekocht van het Amerikaanse Prudential Financial, Inc. Met de aankoop is USD 102 miljoen of EUR 84 miljoen gemoeid.

Dryden is hiermee een volle dochter van Fortis geworden. Behalve de in Genève gevestigde bank vallen ook de verkoopkantoren en de meeste medewerkers van Dryden in het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Nederland, Zwitserland, Hongkong, Singapore en Taiwan met onmiddellijke ingang onder Fortis. Dryden gaat deel uitmaken van Fortis Commercial & Private Banking en zal vanaf 2006 ook onder de naam Fortis opereren.

Karel De Boeck, CEO van Fortis Commercial & Private Banking: "De acquisitie van Dryden vertegenwoordigt een unieke kans om een platform voor wealth management in het Verenigd Koninkrijk en Monaco te ontwikkelen, onze private banking-positie in Azië, Nederland en Zwitserland te versterken en tegelijkertijd interessante omzetsynergieën te realiseren."

Carol Robbins, voormalig Voorzitter en CEO van Dryden: "Dit is een spannende tijd voor Dryden en zijn medewerkers. De transactie brengt twee indrukwekkende wealth management-bedrijven samen die strategisch en cultureel uitstekend bij elkaar passen. Ik ben ervan overtuigd dat Dryden onder Fortis zal floreren en voor onze cliënten zal blijven klaarstaan met de beste adviezen en dienstverlening op het gebied van wealth management."

De definitieve verkoop van Dryden heeft geen invloed op de overige internationale beleggings-, verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van Prudential Financial, Inc. in Europa en Azië. Zo zullen de activiteiten van Bache Derivatives en Bache Equity in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van Europa geen directe gevolgen ondervinden van de afronding van de transactie.

Fortis
Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 30 226 32 20

Prudential Financial, Inc.:
Lisa Villareal

+1 973 367 2503
Mobile

+1 973 517 6901

Dryden Wealth Management Limited biedt zijn internationale (niet-Amerikaanse) klanten onshore en offshore discretionair vermogensbeheer en vermogensadvies. Dryden Bank SA in Genève biedt daarnaast teven private banking activiteiten. Gericht op zowel particulieren als organisaties heeft Dryden vestigingen in Hongkong, Monaco, Nederland, Singapore, Zwitserland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Het beheerd vermogen van Dryden bedraagt op dit moment USD 11 miljard, of EUR 9 miljard. Meer informatie vindt u op www.dryden.com.

De bedrijven van Prudential Financial, Inc. hadden per 30 juni 2005 ongeveer USD 511 miljard aan vermogen onder beheer en leveren wereldwijd diensten aan particuliere en institutionele klanten. Deze bedrijven (waarvan één tot de grootste levensverzekeraars van de Verenigde Staten behoort) bieden een breed gamma aan van producten en diensten, waaronder levensverzekeringen, gemeenschappelijke beleggingsfondsen, annuïteiten, dienstverlening en administratie inzake pensioenen, vermogensbeheer, effectendiensten, bankieren en trustactiviteiten, vastgoed en herplaatsingsdiensten. Meer informatie vindt u op www.prudential.com. *Prudential Financial, Inc. uit de Verenigde Staten heeft geen band met Prudential plc., dat het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk heeft.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 31,3 miljard (30/09/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in die zij verder wil ontwikkelen en versterken. De strategie bestaat erin de bestaande groeiplatformen verder uit te bouwen, uitgaande van de kwaliteit en de expertise die in de thuismarkt is ontwikkeld. Fortis concentreert zich daarbij op markten - zowel in Europa als wereldwijd - waarin al een concurrentievoordeel bestaat en waarin duidelijk groei kan worden gerealiseerd, zoals in bankverzekeren, commercial banking, leasing en factoring, private banking en trust, en vermogensbeheer.

Commercial & Private Banking is een internationale dienstverlener die zich zowel op ondernemers en ondernemingen als op vermogende particulieren en hun adviseurs richt. Fortis biedt uiterst geavanceerde oplossingen voor wealth management en estate planning aan vermogende particulieren, hun families, bedrijven en adviseurs. In een aantal Europese en Aziatische markten levert Private Banking & Trust diensten onder het merk MeesPierson. Het beheerd vermogen bedraagt EUR 57 miljard.

Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.