Technologie Stichting STW

5 juli 2005

Eerste nationale micro/nano conferentie

Technologie blijkt rijp om geld te verdienen

Vooral kleine bedrijven blijken snel in staat te zijn hun bestaan te bouwen op microsysteem- en nanotechnologie. Grote bedrijven, toepassers doen er veel langer over om de nieuwe technologie te commercialiseren. Dat blijkt uit de lezingen die zullen worden gehouden op de eerste Nationale Micro/Nano conferentie die op 5 oktober plaatsvindt in het WICC in Wageningen.

De organiserende instanties, SenterNovem, STW en de branchevereniging MinacNed, hebben zich ten doel gesteld in de conferentie te laten zien met welke technologie bedrijven nu al geld verdienen in een aantal toepassingsgebieden: de voedingsmiddelenindustrie, de medische sector en in high tech equipment engineering, complexe machine- en instrumentenbouw. Ondersteund door het FHI-initiatief PPM fonds, streeft men er ook naar om in workshops tijdens de conferentie nieuwe ontwikkelingsprojecten te genereren. Ter plekke kunnen consortia worden gevormd, die een beroep kunnen doen op het PreProjectManagement fonds. Er is geld beschikbaar om plannen uit te werken.

In de conferentie treden sprekers op van grote bedrijven als FrieslandCoberco, Unilever, Philips, DSM en Oldelft. Min of meer commercieel opererende onderzoeksinstituten als NIZO, SRON, TNO, en Mesa+ presenteren ook applicatietrajecten. De middelgrote en kleine bedrijven die hun technologie en hun businesscases voor het voetlicht brengen zijn ondermeer Aquamarijn, Micronit, Future Diagnostics, Encapson, IMS, C2V en Mecon Engineering.

In de projectgenratie-workshops worden voorstellen gelanceerd voor ontwikkelingen als een chemische fabriek in table top formaat, meting aan stresshormonen, adaptive optica en de handheld huisarts.Voor inschrijving als deelnemer zie www.minacned.nl.