Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 16 augustus 2005

Casting-director Hans Kemna in de schijnwerpers op het 25e Nederlands Film Festival

Tijdens het zilveren jubileum zet het Nederlands Film Festival casting-director Hans Kemna in de schijnwerpers. De initiator van de professionele casting in Nederland, die het vak in ruim dertig jaar professionaliseerde, sloot onlangs zijn veelzijdige carrière af.

Het speciale programma op 5 oktober 2005 bestaat uit een openbare castingmiddag 'Claim je Fame' en een diner voor Hans Kemna temidden van vrienden en collega's.

Met de castingmiddag 'Claim je Fame' krijgt het publiek de kans een kijkje te nemen bij een casting gepresenteerd door René Mioch. Acteurs als Chantal Janzen, Mimoun Oaïssa en Jack Wouterse zijn tegenspelers voor nieuwe talenten die op hun acteerkwaliteiten beoordeeld worden. De jury bestaat naast Hans Kemna uit onder andere MTV-presentator Seth Kamphuijs. In vier rondes met kandidaten van verschillende leeftijden worden scènes gespeeld uit bekende Nederlandse films. De winnaar van elke leeftijdscategorie krijgt een officiële inschrijving bij Kemna Casting. Ook zijn zij dezelfde avond te gast in openbare Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Iedereen die wil deelnemen aan 'Claim je Fame' kan zich van tevoren inschrijven via de festivalwebsite of via acties in diverse media. Kemna Casting en het Nederlands Film Festival maken een voorselectie van vier kandidaten per leeftijdscategorie.

De castingmiddag 'Claim je Fame' vindt plaats in het Utrechtse winkelhart Hoog Catharijne van 16.00 tot 17.30 uur in de Clarentuin (beneden bij de roltrappen naast de V&D).

Hans Kemna is oprichter en naamgever van Kemna Casting, dat tegenwoordig onder leiding staat van Job Gosschalk. Het bureau is verantwoordelijk voor de casting van films, televisieseries, theaterproducties, musicals, bedrijfsfilms, commercials en diverse speciale projecten.

Het 25e Nederlands Film Festival vindt plaats van 28 september tot en met 7 oktober 2005.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl