Ingezonden persbericht


Staatssecretaris Rutte en scholieren openen Studie Beurs 2005

Amsterdam, 9 september 2005 - Staatssecretaris Mark Ruttee opent op 5 oktober Studie Beurs 2005, het grootste onderwijsevenement in Nederland. De staatssecretaris zal daarbij onder andere met scholieren en decanen een rondgang maken over de beursvloer. Studie Beurs biedt scholieren, studenten, ouders en decanen het meest complete overzicht van de mogelijkheden omtrent studeren en werken in binnen- en buitenland. Studie Beurs 2005 vindt plaats van 5 t/m 8 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Ook zal de staatssecretaris een bijeenkomst toespreken waarbij de top van hoger onderwijsinstellingen, ambassades en overheden aanwezig zijn over het thema: Internationalisering in het Hoger Onderwijs. Op de 4 dagen van Studie Beurs is zo het hele onderwijsveld bijeen; scholieren, studenten, decanen, ouders, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en bestuursleden en politici. Naar verwachting wordt Studie Beurs dit jaar bezocht door circa 90.000 scholieren en studenten en is daarmee veruit het grootste evenement voor studiekeuze en beroepsoriƫntatie in Europa.

Studie Beurs
Studie Beurs biedt informatie over studeren en werken in binnen- en buitenland. Onder de 300 exposanten bevinden zich onder andere alle universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, krijgsmachten en brancheorganisaties. Nieuw op Studie Beurs is de voorbereidingsmodule op schoolweb.nl, waarmee iedere bezoeker zich optimaal voor Studie Beurs kan voorbereiden, met uiteindelijk een persoonlijk beursprogramma. Dit jaar zijn er weer diverse beroepenpleinen op de beurs en is er wederom een speciaal programma voor ouders. Op Scope on the Globe presenteren buitenlandse instellingen zich met hun studie aanbod. Studie Beurs vindt plaats van 5 t/m 8 oktober 2005 in de Jaarbeurs Utrecht.

Aromedia
Studie Beurs wordt georganiseerd door Aromedia. Aromedia ondersteunt scholieren, studenten en professionals in de leeftijd van 11 tot en met 37 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes op het gebied van studie, werk en leven. TKMST, Sum en Carp zijn de drie hoofdmerken waaronder onder andere tijdschriften, gidsen, agenda's, websites en cd-rom's worden geproduceerd. Tevens doet Aromedia met de TKMST Monitor en de Sum Monitor onderzoek onder ruim 33.000 scholieren en studenten.

#####

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Martijn van Schieveen
Aromedia

Naritaweg 127
1043 BS Amsterdam
m.vanschieveen@aromedia.nl
Tel. 020 - 664 61 27

Het actuele programma van Studie Beurs, tevens ook te vinden op www.schoolweb.nl. Indien u de beurs komt bezoeken, neemt u dan uiterlijk 2 dagen van tevoren met bovenstaande contact op. Op de beurs kunt u zich melden bij het organisatiekantoor in hal 11.A.02. Hier hebben wij voor u een persmap gereed liggen met alle noviteiten van de deelnemers en het gehele beursprogramma. Uiteraard heten wij u ook graag welkom in de Aromedia stand in hal 11 (11.A.07), voor een kopje koffie en een eventuele persoonlijke toelichting op dit evenement.