Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Deeluitwerkingsplan Cuypershof

Het deeluitwerkingsplan voor de vernieuwing van de Cuypershof is in concept klaar. U kunt tot en met 15 november uw reactie geven.

Het groene gebied op de hoek van de Pierre Cuypershof, de Goeman Bogesiusstraat en de Aalbersestraat is onderdeel van de vernieuwingsplannen voor stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Besluit
Deze Cuypershof maakt deel uit van de Dudokbuurt, een gebied waar de vernieuwing na 2010 begint. Er is echter besloten de planvorming over de Cuypershof nu te starten, omdat dit een van de weinige locaties in het stadsdeel is waar nieuw gebouwd kan worden zonder eerst te moeten slopen.

Reactie
Het deeluitwerkingsplan voor de vernieuwing van Cuypershof is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om een reactie te geven op het plan. Dat kan gedurende de inspraakperiode, van 5 oktober tot en met 15 november 2005.

Op deze pagina:
Inzage in het Deeluitwerkingsplan
Reageren op het Deeluitwerkingsplan
Wat gebeurt er met uw reactie?
Hoofdpunten Deeluitwerkingsplan Cuypershof

Inzage in het Deeluitwerkingsplan
U kunt het Deeluitwerkingsplan Cuypersplan downloaden. Het staat als bijlage onderaan deze pagina. Daarvoor heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig, dat vindt u hier.

Het Deeluitwerkingsplan Cuypershof en de maquette liggen ook ter inzage:
Datum: 5 oktober tot en met 15 november 2005
Locaties: hal van het Tuinstadhuis, Plein '40- '45 nr. 1, en (alleen het Deeluitwerkingsplan) bij de Steunpunten voor Veiligheid en Leefbaarheid 6/7 en 8 (adressen).

Reageren op het Uitwerkingsplan
De inspraakperiode duurt van 5 oktober tot en met 15 november 2005. U kunt in deze periode op verschillende manieren het plan inzien en uw reactie geven.


1. Uw reactie op het Deeluitwerkingsplan kunt u tot en met 15 november e-mailen naar projectmanager Kees Vissers, ter attentie van het Dagelijks Bestuur, onder vermelding van inspraak Cuypershof. Het e-mailadres is kvissers@geuzenveld.amsterdam.nl.


2. U kunt naar de inloopbijeenkomst:
Datum: maandag 24 oktober 2005
Tijd: u kunt binnenlopen tussen 16.00 - 18.00
Locatie: Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid Buurt 6 & 7, Goeman Borgesiusstraat 72.

Hier kunt u ter plekke het plan en de maquette bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het plan gemaakte keuzes toe te lichten.

Ook kunt u uw reactie persoonlijk bespreken met Kees Vissers (projectmanager Cuypershof, Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer). U kunt bellen of langskomen, telefoonnummer 020 - 889 84 33.


3. Uw schriftelijke reactie op het Deeluitwerkingsplan kunt u tot 15 november 2005 sturen naar:
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het Dagelijks Bestuur
Postbus 67018
1060 JA Amsterdam
Onder vermelding van 'Inspraak Cuypershof'

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het Deeluitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het Dagelijks Bestuur het plan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad.

Op woensdag 25 januari 2006 ligt het Deeluitwerkingsplan Cuypershof ter advisering voor in de Raadscommissie fysiek/sociaal. Aanvang is om 19.30 uur. Als u bij deze vergadering wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie, telefoon 020 - 889 81 38 of per e-mail: griffie@geuzenveld.nl

De Stadsdeelraad besluit op dinsdag 7 februari 2006 over het Deeluitwerkingsplan Cuypershof. Aanvang is om 20.00 uur.

De genoemde besluitvormingsdata zijn onder voorbehoud. Omdat volgend jaar verkiezingen gehouden worden is de kalender voor raadscommissies en bijeenkomsten van de stadsdeelraad nog niet definitief. U kunt begin 2006 bij de griffie informeren naar de definitieve data.

Hoofdpunten Deeluitwerkingsplan Cuypershof
Er worden op de Cuypershof minimaal 16 woningen gebouwd. Er zijn door het stadsdeel en in overleg met omwonenden drie varianten verkend:
* een laagbouwvariant A

* een maximale bebouwingvariant B (middelhoogbouw)
* variant C is een mix van laagbouw en middelhoogbouw

Eengezinswoningen
Ook is onderzocht of het mogelijk is om een deel van de nieuwbouw te besteden aan seniorenwoningen. In overleg met omwonenden en de betrokken corporatie is een voorkeur uitgesproken voor eengezinswoningen, omdat deze beter passen bij de bebouwing in de rest van de buurt. Ook zijn de mogelijke liftoplossingen voor een dergelijk klein gebied financieel onhaalbaar.

Daarnaast wil AWV in de buurt op andere locaties woningen voor senioren en mindervalide bewoners realiseren. Daarom is het niet urgent om seniorenwoningen te bouwen in de Cuypershof.

In het participatietraject met omwonenden bestond een sterke voorkeur voor variant A (laagbouw), zodat deze variant verder is uitgewerkt. Uiteindelijk zullen de drie varianten ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd.

Bijlage(n):
Deeluitwerkingsplan Cuypersplan (pdf-document)