Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 oktober

* VERDACHTE NA STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft donderdagmiddag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden na een steekpartij aan de Zwaanshals. Omstreeks vier uur kregen de Rotterdammer en een 20-jarige plaatsgenoot onenigheid op straat. Er ontstond een handgemeen waarbij de 20-jarige man met een mes in zijn buik werd gestoken. De 19-jarige vriendin van het slachtoffer raakte licht gewond aan haar arm. Het tweetal werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De verdachte werd ter plaatse door politiemensen aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld.


* MAN OVERLEDEN NA ARBEIDSONGEVAL
BERKEL EN RODENRIJS - Een 36-jarige man uit Groesbeek is dinsdagavond overleden na een arbeidsongeval op de Oostmeerlaan. Door nog onbekende oorzaak viel dinsdagmiddag een prefaptop om terwijl het slachtoffer bezig was met werkzaamheden. Personeel van de Traumahelikopter en de AmbulanceZorg kwamen ter plaatse en verleenden eerste hulp, waarna het slachtoffer met onder meer zeer ernstig hoofd- en beenletsel werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Politiemensen stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en schakelden de Arbeidsinspectie in. Het slachtoffer is dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.


* BEWONERS HOUDEN INBREKER AAN
HILLEGERSBERG - De bewoners van een woning aan de Schiebroekseweg hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige inbreker aangehouden. Omstreeks twee uur betrapten ze bij thuiskomst de inbreker, met een pak melk in zijn handen, in hun woning. Zij hielden hem aan en alarmeerden de politie. De 37-jarige Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* ONTVREEMDE AUTO AANGETROFFEN BIJ CONTROLE

ROTTERDAM - Politiepersoneel hield in de nacht van dinsdag op woensdag rond half vier, een alcoholcontrole op de Erasmusbrug, daarbij werd ook een auto gecontroleerd, bestuurd door een 28-jarige Rotterdammer. De man kon na de controle zijn weg vervolgen. Een politieman zag het nummerbord van de auto en herkende deze als het kenteken van een eerder die dag gestolen auto. Na een korte achtervolging kon de wagen met daarin de Rotterdammer en nog een tweede verdachte, een 15-jarige Rotterdammer, bij de Rijnhaven worden aangehouden. De auto was eerder die nacht ontvreemd aan de Vegelingsoord.


* TWEE MENSEN AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg/Schiedam hebben afgelopen nacht twee verdachten aangehouden na een schietpartij op het Bachplein. Rond middernacht ontstond er onenigheid tussen een aantal mensen. De ruzie escaleerde waarbij er een aantal schoten werd afvuurde. Een 22-jarige Rotterdammer en een 25-jarige plaatsgenoot raakten gewond. Zij zijn allebei voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Beiden worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij. Ze zijn na behandeling in het ziekenhuis door de politie aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De recherche van het district Schiedam/Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* FIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 65-jarige fietser uit Rotterdam is dinsdagavond overleden na een aanrijding op de Noorderbocht. Rond drie uur 's middags werd de fietser aangereden door een auto bestuurd door een 64-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer raakte zeer ernstig gewond en is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij overleed later die avond aan zijn verwondingen. De Technische OngevallenDienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.