Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Herinrichting Eerste Constantijn Huygensstraat loopt vier weken voor op planning

Op 28 september begint stadsdeel Oud-West met de tweede fase van de herinrichting van de Eerste Constantijn Huygensstraat (tussen Vondelbrug en Overtoom). Dit is vier weken eerder dan gepland. Door inspanningen van alle werkende partijen zijn de werkzaamheden zeer voorspoedig verlopen. Voor de start van het werk hebben het stadsdeel, diensten en bedrijven een intentieverklaring getekend voor het behalen van de planning.

Het stadsdeel, de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer, het Gemeentelijk Vervoerbedrijf, het Gemeentelijk Waterleidingbedrijf, de dienst Waterbeheer en Riolering en de Nuon hebben voor de start van het project een intentieverklaring getekend waarin vastgelegd is dat zij zich tot het uiterste zullen inspannen om de geldende planningen te halen. Portefeuillehouder Werner Toonk: "De intentieverklaring lijkt te werken. Iedereen is zich goed bewust van de impact van dit project op de omgeving en doet alles om vertragingen te voorkomen. Zoals dit project verloopt, is het wat mij betreft een goed voorbeeld van hoe het moet in Amsterdam"

Tot begin december vinden de werkzaamheden plaats aan de rijbaan richting Overtoom. Deze kant is afgesloten voor auto's en fietsers. De weg richting Oud Zuid is weer toegankelijk voor al het verkeer. Het stadsdeel, diensten en bedrijven richten de straat opnieuw in, vernieuwen de riolering en gasleidingen en voeren kleine werkzaamheden uit aan kabels voor elektra. Door de aanleg van vrijliggende fietspaden neemt de kans op ongelukken van fietsers af. Een opknapbeurt van de Eerste Constantijn Huygensstraat is hard nodig. Het wegdek van de straat is versleten, en ook op het gebied van verkeersveiligheid valt er heel wat te verbeteren.

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk vanuit Oud Zuid richting Oud-West. Auto's worden omgeleid via de Hobbemakade - Stadhouderskade - Overtoom. Doorgaand fietsverkeer vanuit Oud Zuid wordt omgeleid via de Paulus Potterstraat - Hobbemastraat - Stadhouderskade - Overtoom. Ook kunnen fietsers rijden via het Vondelpark. Winkels en woningen blijven voor voetgangers altijd bereikbaar. Alternatieve looproutes worden met vlonders en borden aangegeven. De tramlijnen 3 en 12 blijven tijdens de werkzaamheden rijden.

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes is ook te vinden op www.bereikbaar.amsterdam.nl.