Politie Zuid-Holland-Zuid

05/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-10-2005 - Persberichten District I

SLAGWAPEN IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De politie heeft op een parkeerplaats langs de A27 een slagwapen in beslag genomen van een 31-jarige Fransman. Dit was op dinsdag 4 oktober. De politie vond het wapen in de auto tijdens een routinecontrole. De man kreeg een boete van 130 euro. Deze betaalde hij waarna hij zijn weg kon vervolgen.

MEEUW GERED
DORDRECHT Politie en brandweer hebben gisterenmorgen 4 oktober een meeuw gered. Een alerte burger meldde de politie dat het beestje in een boom hing op de Sint Jorisbrug. Ter plaatse bleek dat de meeuw vast hing aan een vislijn. Het beestje zat met de vleugel en een poot vast in het visdraad. De meeuw hing boven het water waardoor de politie er niet bij kon. De brandweer rukte daarop uit met een ladderwagen en bevrijdde het beestje. De dierenambulance bracht de meeuw naar de vogelopvang. Over de verwondingen van het dier is niets bekend.

VERDACHT VAN DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 4 oktober een 48-jarige man uit Hoogstraten aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning in de Coornhertstraat. De man zou bij zijn ex-vrouw de deur hebben vernield en spullen servies, fotos en een gitaar - hebben meegenomen zonder toestemming. De zoon van de vrouw ontdekte dat zijn vader in de woning was geweest. De man werd door de politie in de Spieghelstraat aangehouden. Hij verklaarde vrijwillig en met toestemming van zijn ex-vrouw de woning te hebben betreden en spullen te hebben meegenomen. Dit zou niet waar zijn. De vrouw deed aangifte. De man werd na verhoor heengezonden.

LASTIGE TREINREIZIGER
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 5 oktober een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden op het station in Dordrecht. De man had geen geldig vervoersbewijs, geen legitimatie en had zich beledigend uitgelaten naar de conducteur. De conducteur deed aangifte. De man werd aangehouden en na verhoor heengezonden.Er wordt proces-verbaal opgemaakt.