FloraHolland


FPC Bloeiende seizoensproducten

FLORAHOLLAND (5 oktober 2005) - Tijdens de vergadering van de FPC Bloeiende seizoensproducten is gesproken over de voortgang van de versterking van de plantenklok en de betrouwbaarheidsindex, met hieraan gekoppeld Zelfkeur en kwekersbegeleiding.

In de vorige vergadering (maart jl). werd toegelicht welke acties er op het programma stonden om de plantenklok te versterken. Tijdens deze vergadering werd de huidige stand van zaken toegelicht. Bij de volgende punten is uitgebreid stilgestaan: het veilen van Denen, waarvan de start gepland staat voor aankomende december/januari, het commercialiseren van het veilschema en het blok uitgelicht, wat te veel gebruikt wordt als voorrecht. Dit blok zal weer strakker worden aangestuurd. Ten slotte is er stilgestaan bij het inzichtelijk maken van het aanbod. Kopers hebben sinds kort de mogelijkheid om vanaf 15.15 uur via internet inzicht te krijgen in het aanbod voor de volgende dag. Zodra een kweker zijn elektronische aanvoerbrief (EAB) verzendt, wordt dit direct op het aanbodsinformatiesysteem planten (AIS planten) getoond.

Naast het versterken van de plantenklok is ook stilgestaan bij de betrouwbaarheidsindex, zelfkeur en kwekersbegeleiding. Bij de FPC-leden kwam duidelijk naar voren dat zij graag voorafgaand aan het seizoen geïnformeerd willen worden over de fouten die in het afgelopen seizoen zijn gemaakt. Deze gegevens zijn beschikbaar en kunnen individueel door kwekers opgevraagd worden bij de kwekersbegeleiding.


---