Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 5 oktober

Alkmaar 05-10-2005 - 14.33 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Willemsweg in Hoorn. Hierbij werden in ruim een uur tijd 30 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Den Helder, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur werd op de Duinweg in Den Helder een 17-jarige jongen uit Den Helder op een bromfiets gecontroleerd. Het voertuig bleek een vermogen te hebben van 2 kW. Dat is meer dan vier keer het toegestane vermogen. De bromscooter werd in beslag genomen en de jongen krijgt een proces-verbaal.

Wognum, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Westeinderweg en de Nieuweweg in Wognum. In totaal werden hiervoor 39 bekeuringen uitgeschreven. Er werd voornamelijk geschreven voor te hard rijden (21x) waarbij de hoogste snelheid 86 ipv 50 km per uur was. Ook werd er 14 x geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. Twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen omdat ze teveel geluid produceerden.

Heiloo, dinsdag 4 oktober 2005

Rond het middaguur werd een controle uitgevoerd op de Ypesteinerlaan in Heiloo. Vijf bestuurders hadden geen gordel om en vier reden er te snel. Hoogst gemeten snelheid: 74 ipv de toegestane 50 km per uur.

Hoorn, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag werd een controle uitgevoerd in het voetgangersgebied van de Grote Noord in Hoorn. Negen fietsers kregen een bekeuring omdat zij hier fietsten.

Alkmaar, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag heeft de politie ruim een uur gecontroleerd op de Noorderstraat in Alkmaar. Deze controle leverde 10 bekeuringen op wegens het rijden zonder veiligheidsgordel.

Medemblik, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdag werden diverse controlemomenten gehouden in Medemblik, Andijk en Enkhuizen. In totaal kregen 32 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Drie bestuurders kregen een bekeuring wegens overschrijding van de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid: 104 ipv de toegestane 80 km per uur.

Hoorn, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg in Hoorn. In anderhalf uur tijd werden 12 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 69 km per uur.

Aanrijding met letsel

T Veld, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 68-jarige man uit T Veld gewond bij een aanrijding op de Hartweg in zijn woonplaats. De man fietste op de Hartweg waar hij een verkeersbord wilde plaatsen in verband met rooiwerkzaamheden. In de zelfde richting kwam een 21-jarige vrouw uit Schagen in een personenauto aangereden. Bij het passeren raakten de auto en de fietser elkaar. Door onbekende oorzaak raakte de auto en de fietser vervolgens aan de rechterzijde naast de weg en kwamen vervolgens in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Beide personen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man had een pijnlijke schouder en de vrouw nekklachten.

Alkmaar, dinsdag 4 oktober 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur raakte een 62-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising Nyenburgh Herenweg Munnikenweg in Alkmaar. De vrouw fietste over de Herenweg de kruising op. Hierbij liet zij een personenauto die van rechts aan kwam rijden niet voorgaan. De personenauto werd bestuurd door een 35-jarige man uit Alkmaar. De vrouw brak een pols en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Doorrijder

Castricum, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 10.25 uur fietste een 75-jarige vrouw uit Castricum over de Dorpsstraat in haar woonplaats. Zij fietste in de richting van de CF Smeetslaan. De vrouw werd vanaf de achterzijde ingehaald door een personenauto. Tijdens het inhalen kwam de auto plotseling naar rechts. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Zij liep daarbij verwondingen op aan haar heup, elleboog en schouder. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. De bestuurder/ster van de auto reed na het ongeval door. Zijn/haar identiteit is niet bekend.

Mishandeling

Den Helder, dinsdag 4 oktober 2005
Op dinsdagmorgen omstreeks 10.20 uur werd een 57-jarige man uit den Helder in zijn woonplaats op de Duinroosstraat ernstig mishandeld. De man reed aanvankelijk door de Duinroosstraat in een personenauto. Toen hij deze tot stilstand had gebracht werd hij door een man uit zijn auto getrokken en in elkaar geslagen. De verdachte liet vervolgens het slachtoffer liggend op straat achter. Het slachtoffer werd met mogelijk nekletsel overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.