Gemeente Leeuwarden

sprankel sprankel

Tekeningen voor kunstwerk Jantje Beton

Bron: Geeente Leeuwarden (05-10-2005) Woensdagochtend 5 oktober zijn acht tekeningen uitgekozen van kinderen van de openbare Basisschool De Plataanschool voor verwerking in een nog te onthullen kunstwerk 'Sprankel', dat op 1 december geschonken zal worden door Jantje Beton aan de gemeente Leeuwarden. Sprankel komt te staan in de wijk Schieringen/Heechterp tegenover het wijkcentrum.
De acht tekeningen worden in het kunstwerk verwerkt. Jantje Beton biedt 25 steden een kunstwerk aan naar aanleiding van het 25-jarig regeringsjubileum van Koniging Beatrix. Sprankel moet een ontmoetingsplek worden waar jong en oud elkaar in de wijk kunnen ontmoeten. Wethouder Hetty Hafkamp zal op 1 december het kunstwerk officieel in ontvangst nemen.

Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Daarnaast doen ze ook allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Daarom besteedt Jantje Beton veel aandacht aan kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, omdat ze bijvoorbeeld in een achterstandswijk wonen. Juist deze kinderen wil Jantje Beton voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!