Gemeente Nuth


05-10-2005

Infobulletin vernieuwd

Ons infobulletin is gewijzigd. De informatie van de gemeente is verdeeld in twee rubrieken: Algemene informatie en Openbare Bekendmakingen. In de rubriek Algemene informatie komt u nieuwsberichten tegen over en van onze gemeente. Deze rubriek is niet uitsluitend om u te informeren maar hiermee wil de gemeente de inwoners ook nauwer betrekken bij ontwikkelingen binnen onze gemeente.

De rubriek Openbare Bekendmakingen bevat informatie die de gemeente verplicht is openbaar bekend te maken. Dit houdt in dat deze teksten in een blad moeten komen te staan dat voor iedereen toegankelijk is (de gemeente is dus niet verplicht het bij u thuis te bezorgen!). Dat kan een krant of een huis-aan-huisblad zijn. De gemeente Nuth koos voor het huis-aan-huisblad Nuth en Omstreken. Voorbeelden van openbare bekendmakingen zijn verkeerswijzigingen, bestemmingsplannen en bouwplannen. Het gaat vaak om de aanvraag van een vergunning die de gemeente moet verlenen. De teksten waren strikt van juridische aard waardoor ze minder makkelijk lazen. Om het toegankelijker te maken, laten we een groot gedeelte van de juridische teksten vervallen.

Verder zijn deze openbaren bekendmakingen gerubriceerd per afdeling. Dit maakt het voor u makkelijker om te herkennen bij welke afdeling u moet zijn voor meer informatie. Om een openbare bekendmaking in te zien, kunt u de receptie vragen met vermelding van de afdeling die de tekst publiceerde. Zij zal u verder helpen om de originele openbare bekendmaking in te laten zien. Deze wijkt uiteraard af van de verkorte versie in ons infobulletin en bevat wel alle juridische teksten.

Mocht u nog vragen hierover hebben dan kunt u contact opnemen met Marcel Dassen, 565 9148.