Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 26 september 2005

Ruim 5000 basisscholen doen tijdens Kinderboekenweek mee aan Spoorzoekspel

Ruim 5000 klassen uit het basisonderwijs doen dit jaar tijdens de Kinderboekenweek mee aan het spannende Spoorzoekspel dat NS speciaal voor de Kinderboekenweek heeft laten schrijven. In dit spel gaan kinderen uit groep 6 en 7 met hulp van de magische figuren op zoek naar de oplossing van het mysterie van de Arce Secra. Elke schooldag moeten ze een deel van het mysterie oplossen. Na tien dagen volgt de ontknoping. Vorig jaar deden 4.000 klassen mee aan het Spoorzoekspel. Tien winnende klassen worden uitgenodigd voor een speciale voorstelling van Hans Klok.

Alle basisscholen die het schoolpakket van de CPNB voor de Kinderboekenweek hebben besteld, hebben in het schoolpakket het spoorzoekspel gratis ontvangen. Het spoorzoekspel sluit aan bij het thema De Toveracademie Boeken vol magie. De Kinderboekenweek wordt gehouden van 5 t/m 15 oktober 2005.

NS biedt het spoorzoekspel aan als hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne ´Tijd voor lezen´. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. Het spoorzoekspel is ontwikkeld door Keesie bv, een communicatie-adviesbureau dat zich richt op kinderen en jongeren.

Noot voor de pers:

In de bijlage van dit bericht treft u een overzicht aan van aangemelde scholen. Indien u een school wilt volgen tijdens het spelen van het spoorzoekspel, in contact wilt komen met een van de scholen of meer informatie wenst over het spel kunt u contact opnemen met Van Keep & Partners, tel. 0297 56 47 49.

NS

NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt dagelijks het vervoer van meer dan 1 miljoen reizigers en beheert 387 stations. Bij het bedrijf werken bijna 25.000 mensen.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Sinds 1995 is het beheer van de rails, seinen, bovenleiding, etc. door het ministerie van Verkeer en Waterstaat toegewezen aan ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Rail ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.