Ingezonden persbericht

Jonge talenten stunten bij Utrechtse Held

Utrechtse Held start stuntproject

UTRECHT, 20051003 -- Jonge talenten stunten bij Utrechtse Held, 5 en 6 oktober staan in het teken van jong stunttalent. Op 5 oktober vindt er als start van het stuntproject van Utrechtse Held een stuntshow plaats. Op 6 oktober is er een voorstelling van de videoclip een korte videofilm in het Rembrandt-theater in het kader van de Nederlands Filmfestival te Utrecht.


Utrechtse Held is een stichting die gedurende 2 jaar zogenaamde risicojongeren op basis van hun talent op gaat leiden tot stuntman of stuntvrouw.

Het projectteam bestaat uit:
Didier Chabi,initiatiefnemer/regisseur
Stuntteam Action Unlimited uit Berlijn
Hans Jonkhart,filmer
Matasyo Kagwa, theatermaker.

Na een selectiedag zijn acht stunttalenten op 1 oktober van 10 tot 17 uur op het terrein van motorrijschool Bruinsma aan de 2e Daalsedijk (voormalig NS terrein) klaargestoomd voor de stuntshow in het Griftpark op 5 oktober in het kader van het Nederlands Film Festival. Deze show duurt van 14:30 tot 15:15 uur.

Het hele proces: de selectiedag, de trainingsdag op 1 oktober, en de show op 5 oktober is/zal worden vastgelegd op video en als videofilm van 10 minuten worden vertoond tijdens het Nederlandse Film Festival op donderdag 6 oktober om 16:15 uur in het Rembrandt-theater te Utrecht.

Als opening zal een speciaal naar aanleiding van dit stuntproject door DSM 3 D geschreven en gezongen rapnummer: "Met je wielen in de lucht" als videoclip in première gaan. Na de voorstelling is er een release-party in City Hall onder het stadhuis van Utrecht

Door dit project van stichting Utrechtse Held ontdekken en stimuleren jongeren hun zelfvertrouwen en zelfrespect. Hierdoor krijgen jongeren meer zelfvertrouwen om zelfbewust de arbeidsmarkt te betreden of een bewuste keus te maken voor een opleiding die past bij hun talenten.

Voor meer info:

Stichting Utrechtse Held tel 06 27267230 of info@stuntmatic.nl




Stichting Utrechtse Held