Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw flexibel kantoorconcept: Actuno van Steelcase

Amsterdam, 5 oktober 2005 --- Kantoorwerk is voortdurend in verandering en eist aanpassing en flexibiliteit, niet alleen van mensen, maar ook van de werkomgeving. Het antwoord op deze wensen is Actuno van Steelcase. Actuno is ontwikkeld door het Italiaanse ontwerpduo Francesco en Giacomo Frascaroli, met medewerking van John Small van Foster & Partners.

Actuno is een innovatief en flexibel systeem om ruimten in te delen, met een herkenbare stijl en een opvallende zelfdragende aluminium skeletstructuur. Actuno maakt het mogelijk ruimtes in te delen op basis van optische en akoestische kenmerken. Door de flexibele hoogte-instelling kunnen op eenvoudig wijze kleinere ruimtes in een grotere worden gecreëerd, maar ook afscheidingswanden.

Dankzij de skeletstructuur is een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden denkbaar, onafhankelijk van de gewenste afmetingen. Door die flexibiliteit kan Actuno worden toegepast in hoeken, in de lengte en in de breedte van een ruimte. De verschillende elementen worden bevestigd met de gepatenteerde Actuno-Sluiting.

Deze sluiting garandeert stabiliteit en maakt montage en demontage eenvoudig. De bouwelementen worden daarbij niet beschadigd omdat de wandpanelen tussen de framedelen worden gespannen. Deze panelen zijn van melamine, hout, textiel of glas. De bekabeling is onzichtbaar weggewerkt. Actuno is een Investering die zich gemakkelijk snel terugverdient.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl