Ingezonden persbericht


Kennemer Gasthuis verandert met SAS

Van productgerichtheid naar vraaggestuurde processen Huizen, 5 oktober 2005 ­ Het Kennemer Gasthuis en SAS hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een managementinformatiesysteem en een onderliggend datawarehouse. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

De organisatie van de Diagnose Behandeling Combinaties (DBC) van het Kennemer Gasthuis (KG) verandert van productgericht naar procesgericht, waarbij de aansturing wordt ingegeven door de klantvraag. Hiertoe wenste de raad van bestuur dat het Kennemer Gasthuis kan beschikken over een managementinformatiesysteem (MIS) dat gebruik maakt van de gegevens uit bestaande deeloplossingen.

SAS adviseerde een MIS-oplossing te bouwen op basis van een geïntegreerd datawarehouse. De oplossing wordt opgebouwd uit SAS BI Server, SAS/ACCESS interface to ODBC en SAS ETL Server. Het managementinformatiesysteem wordt gevoed vanuit het datawarehouse dat zijn informatie verkrijgt uit het gebruikte McKesson X/Care ziekenhuisinformatiesysteem, Exact CS (financiën), Beaufort (personeel) en VILA (logistiek).

De MIS-oplossing zal ertoe bijdragen de kwaliteit en de efficiëntie te verbeteren van de medisch curatieve zorgprocessen van het Kennemer Gasthuis. Daarnaast zal het onderliggende, geïntegreerde KG-datawarehouse bijdragen aan verbeterde managementinformatie over bijvoorbeeld productie, financiën (interne doorberekeningen), personeel en kwaliteit (wachtlijsten) en logistiek (inkoop). Een voorbeeld: de wachttijd voor ingeplande patiënten kan, dankzij deze oplossing, met enkele weken worden teruggebracht.

Dhr. A.H.J. van Galen, lid van de raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis: "We hebben onszelf de ambitieuze taak gesteld om de dienstverlening te verbeteren door van productgestuurd, over te gaan op procesgestuurd en klantvraag gericht werken. We zijn met SAS in zee gegaan om dat waar te maken."

SAS Nederland / PublieksWerk 1/2

Over SAS

SAS levert innovatieve business intelligence-software in combinatie met branchegerichte dienstverlening, waarmee bedrijven werkelijke enterprise intelligence creëren. SAS- oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties (waaronder 90 procent van de Fortune 500-bedrijven) om winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten en om accurate, gefundeerde beslissingen te nemen die bedrijven doen groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van datawarehousing met analytische business intelligence- toepassingen, waardoor grote hoeveelheden kale gegevens worden omgezet in waardevolle informatie. Al drie decennia levert SAS zijn wereldwijde klanten 'The Power to Know'. Meer informatie biedt www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Susan Roos
t: (035) 699 68 59
e: susan.roos@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
t: (020) 486 21 39
e: piet@publiekswerk.nl

SAS Nederland / PublieksWerk 2/2


---- --