Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 294

datum: 5 oktober 2005

Activiteiten voor jongeren op de Noordewierweg

Jongeren uit de omgeving van hotspot Noordewierweg kunnen de komende maanden deelnemen aan allerlei activiteiten zoals stijldansen, film kijken en het maken en zingen van smartlappen. Het kerkbestuur van de Emmauskerk heeft een van de ruimtes van de kerk beschikbaar gesteld voor deze activiteiten. Jongeren zelf zijn betrokken bij de organisatie. Ook enkele buurtbewoners hebben zich aangemeld om hand- en spandiensten te verlenen. De gemeente financiert de activiteiten. Doel is de overlast door de jeugd op de hotspot Noordewierweg te verminderen door de jeugd iets te doen te geven. Wanneer de activiteiten de komende maanden aanslaan, krijgen de activiteiten in 2006 een vervolg.

Achtergrond
In het voorjaar vonden buurtgesprekken met bewoners rondom de Noorderwierweg plaats. Men klaagde over het gedrag van jongeren, maar bewoners tekenden ook gelijk aan dat er voor jongeren vanaf een jaar of zestien ook niet veel te doen was. In juni zijn jongeren uit het Soesterkwartier op straat aangesproken en hen is gevraagd welke activiteiten ze missen in de buurt. Het aanbod wat nu op tafel ligt, komt voort uit die gesprekken.

Doelgroep
Het aanbod is bedoeld voor jongeren vanaf ongeveer 16 jaar. De avonden worden begeleid door jongerenwerkers van het SWA terwijl professionele docenten de activiteiten uitvoeren. Het biedt daarmee een mooie aanvulling op het aanbod in jongerencentrum Reset, waar voor jongeren tot 15 jaar van alles te doen is.

Activiteiten
Op woensdagavonden staat afwisselend film en smartlappen maken/zingen op het programma. Antoine van Roemburg, bekende cabaretier en docent uit Amersfoort gaat met jongeren aan de slag en maakt met hen echte Soesterkwarierder Smartlappen. Op vrijdagavonden geeft Jessica Maybury dansles. Begonnen wordt met echte klassiekers, maar de kans dat al snel ook een salsa of rumba wordt geoefend is groot.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl of bij Joost Gruijters, 033 245 20 37.


---- --