Gemeente Castricum

Links

Gemeente staat voor keuze van architect

De stuurgroep Huisvesting Plus van de gemeente Castricum heeft drie architecten opdracht gegeven voor een schetsontwerp voor de vernieuwbouw van het gemeentehuis. De drie architectenbureaus, ADP, Alberts& van Huut en Groenendaal presenteren hun schetsontwerpen op 25 oktober in de stuurgroepbijeenkomst. Ook omwonenden en werknemers van de gemeente Castricum worden bij de uiteindelijk keuze betrokken.

De Stuurgroep Huisvesting Plus (SH+), waarin bestuur, raadsleden en ambtenaren zitting nemen, heeft in eerste instantie zes architectenbureaus geselecteerd. De SH+ heeft van elk bureau een object bezocht. Na deze bezoeken heeft de SH+ een advies aan het college van burgemeester en wethouders uitgebracht over de selectie van architecten die in aanmerking komen voor het maken van een schetsontwerp.

ADP, Alberts & van Huut en Groenendaal hebben de opdracht gekregen. Zij hebben nu tweeënhalve week de gelegenheid om een schetsontwerp te maken. Presentatie van deze ontwerpen aan de SH+ vindt plaats op 24 oktober aanstaande. De SH+ brengt dan advies uit aan het college, dat op haar beurt een voorstel aan de raad doet.

Het college van burgemeester en wethouders wil ook de omwonenden en de ambtenaren bij dit proces betrekken. Informatie over hoe dit wordt vormgegeven wordt later bekend gemaakt.