ABN AMRO

Amsterdam, 7 oktober 2005

ABN AMRO introduceert Access Online voor grootzakelijke markt

ABN AMRO introduceert als eerste bank in Nederland wereldwijd internet bankieren voor de groot zakelijke markt. Met Access Online hebben bedrijven online inzicht in alle (nationale en internationale) betaalstromen en kunnen ze alle dagelijkse bancaire transacties regelen, zoals betalingen, letters of credit, valutatransacties en binnenkort deposito's en het beheer van kasgeld. Dit vergemakkelijkt het besturen van hun werkkapitaal en kan daarmee zorgen voor rentewinst en kapitaal dat vrijkomt voor andere investeringen.

CFO's, controllers en treasurers zijn dagelijks bezig om het resultaat op het werkkapitaal te optimaliseren. Het vrijmaken en effectief beheren van werkkapitaal dat vast zit in traditionele wereldwijde processen, is een lastige opgave. Daarvoor is enerzijds inzicht in financiële en logistieke processen en anderzijds inzicht in inkomende en uitgaande geldstromen en resulterende financiële posities nodig. Het nieuwe geïntegreerde online bankieren systeem biedt dit inzicht en helpt vervolgens bedrijven hun werkkapitaal te optimaliseren door de snelle uitvoering van transacties.

Het platform is, net als bij Internet Bankieren voor particulieren, wereldwijd, 24 uur per dag te raadplegen en vervangt de software die de klant voorheen zelf op zijn computer moest installeren. De applicatie is te personaliseren, zodat per medewerker binnen het bedrijf bepaald kan worden welke handelingen hij mag verrichten. Elke gebruiker kan zijn eigen standaardschermen samenstellen om die informatie te krijgen die hij voor zijn werk nodig heeft. Dit bespaart hem veel handmatig werk en levert tijdswinst. De beveiliging is geregeld via een e-dentifier en de bankpas.

Wietze Reehoorn, Directielid ABN AMRO Nederland: "Doordat Access Online de mogelijkheid biedt om de kosten omlaag te brengen en de marges te verbeteren, geeft het ondernemingen een belangrijk concurrentievoordeel. Vooral grotere internationaal actieve bedrijven die voortdurend posities in verschillende landen en in verschillende valuta's aanhouden, hebben baat bij de snelheid en het gemak."

ABN AMRO verwacht dat ongeveer 5.000 (internationale) ondernemingen binnen ander half jaar gebruik zullen maken van het nieuwe zakelijke internetplatform.

Persvragen 020 ­ 6288900


---- --