Ingezonden persbericht


Groningen, 7 oktober 2005

Presentatie van het Brintaboek

Aanstaande zaterdag 8 oktober wordt het 'Brintaboek' gepresenteerd, een door Noordelijke journalisten geschreven en samengesteld boek over de geschiedenis van het jarenlang populairste graanontbijt van Nederland. In Dorpshuis De Klabbe te Foxhol (Groningen) zal Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden, om 12:30 uur het eerste exemplaar aanbieden, tijdens de reünie van (oud)personeelsleden van de Brintafabriek.

Op 27 oktober aanstaande zullen, na ruim 60 jaar, de laatste pakken Brinta van de lopende band rollen in Foxhol. De productie van het populairste graanontbijt van Nederland verdwijnt naar Nijmegen. Avebe verkocht de fabriek aan Heinz NV. Ter gelegenheid van de sluiting van de Brintafabriek hebben bedrijfsleider Johann van Heuveln en operator Gerrit Lever het initiatief genomen de reünie te organiseren.

De schrijvers en samenstellers van het Brintaboek zijn werkzaam als journalist bij Dagblad van het Noorden.

Uitgever van het Brintaboek is Total Media Exposure, onderdeel van NDC-VBK, de uitgevers. Het boek is verkrijgbaar via de regiokantoren van Dagblad van het Noorden in Groningen en Drenthe, of in de reguliere boekhandel te bestellen onder ISBN 90-330-0538-7.

-Einde persbericht-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht