Politie Twente

De activiteiten in het teken van veiligheid in Hengelo op zaterdag 8 oktober zijn door duizenden bezoekers bezocht

Open dag bij politie, brandweer en in stadhuis geslaagd

Zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 uur organiseerden de gemeente, de politie en de brandweer een open dag en werd een veiligheidsmarkt georganiseerd. Er is gekozen voor een integrale aanpak waarbij bezoekers een kijkje in de keuken konden nemen van de verschillende organisaties die zich inzetten voor veiligheid. Het thema van de veiligheidsmarkt was "Veiligheid door zelfredzaamheid". Er was gekozen voor een koppeling met zowel de Landelijke Politiedag als de Dag van de Nieuwe Inwoner die de gemeente regelmatig organiseert.

Informatiemarkt stadhuis

In het stadhuis werd een informatiemarkt georganiseerd waar aan belangstellenden informatie werd gegeven over onder meer duurzaam bouwen, natuur- en milieucommunicatie, wijkaanpak, burgerzaken, wijkzaken en sport. Ook werden bijdragen geleverd door de bibliotheek, de muziekschool, het historisch museum, Metropool, het Twentebad, het Rabotheater, de Stichting Stadsmarketing, enzovoort. Daarnaast was er de veiligheidsmarkt "Veiligheid door zelfredzaamheid" waaraan een bijdrage werd geleverd door instellingen als onder meer de GGD Twente, de Stadswacht Hengelo, 3VO, Tactus, EHBO afd. Hengelo, de Nederlandse Brandwondenstichting, de SWB, Halt, het ADB, Scala, Carint en Jarabee. De informatiestands over veiligheid vonden de bezoekers zowel in de hal van het stadhuis als in de werkkamers van burgemeester en wethouders.

Activiteiten op het Bgm Jansenplein

Op het Bgm. Jansenplein werd drie keer een demonstratie gegeven van een zwaar ongeval. Vanuit een kraan werd een voertuig losgelaten om het effect van een aanrijding na te bootsen. Daarbij werden verschillende hulpdiensten betrokken, zoals brandweer en ambulance.

Brandweerkazerne

In en om de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg vonden vele activiteiten plaats, zoals een demonstratie met de Crashtender E-one en werd het effect van vlam in de pan en van de ontploffing van een spuitbusje gedemonstreerd. De aan het terrein van de brandweerkazerne grenzende hal van de gieterij werd deels in rook gezet, zodat bezoekers zelf konden ervaren hoe het is om zich in een met rook gevulde ruimte voort te bewegen. Daarnaast was er een grote informatiestand over brandpreventie en kon de tentoonstelling van de Historie Brandweer Hengelo over het verleden van Stork worden bezocht.

Politiebureau

Het nieuwe politiebureau aan de Willemstraat was geopend voor het publiek. Er waren verschillende informatiestands te bezoeken met informatie over o.a. jeugdpolitie, slachtofferhulp en internetaangifte. Er werden demonstraties gegeven door hondengeleiders, het bike-team, de verkeerspolitie en de politie te paard. Er was een voertuig van de Mobiele Eenheid te bezichtigen, maar ook een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee. En natuurlijk kon men een kijkje nemen in het cellencomplex!



Politie Twente