Dream Theater brengt opnieuw ode aan classic rock

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Mojo Concerts, Delft, 21 september 2005

Octavarium World Tour 2005/2006

De progressieve rockband Dream Theater komt dit najaar voor twee concerten naar Nederland. Op maandag 10 en dinsdag 11 oktober staat de Amerikaanse band in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het tweede concert op 11 oktober staat geheel in het teken van een classic rock album. De kaartverkoop voor beide concerten is al gestart.

Het is bijna een traditie aan het worden; het tweede concert van Dream Theater dat dit najaar in Nederland plaatsvindt wordt geheel gewijd aan een classic rock album. Welk album is uitgekozen houdt de band nog even geheim, eerder werd in Barcelona de klassieker Master of Puppets van Metallica gecoverd, en in Parijs The Number of the Beast van Iron Maiden. Tijdens het eerste concert op 10 oktober speelt de band voornamelijk eigen werk.

De concerten zijn onderdeel van de Octavarium World Tour 2005/2006 naar aanleiding van de gelijknamige plaat die eerder dit jaar uitkwam. Octavarium is niet alleen het achtste studioalbum van Dream Theater, het markeert ook het twintigjarige bestaan van de band. En dat is te horen; de plaat, geproduceerd door drummer Mike Portnoy en guitarist John Petrucci omvat alle elementen van de geavanceerde, progressieve (hard)rock die de band zo kenmerkt. Een nieuw hoogtepunt in de progressieve rock, zoals ook tijdens de concerten in de Heineken Music Hall zal blijken.

DREAM THEATER
Octavarium World Tour 2005/2006
Maandag 10 & dinsdag 11 oktober 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EUR 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen.