Politie Hollands Midden

Datum: 10 oktober 2005

Noordwijk Bromfietser onder invloed valt

De politie heeft zaterdag 8 oktober een 21-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was rond 21.40 uur op de rotonde Zeestraat/Nieuwe Zeeweg onderuit gegaan met zijn bromfiets. Omstanders hielden hem vast tot de politie kwam. De man gedroeg zich agressief tegenover deze omstanders. Op het politiebureau wees de ademanalyse 795 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Lisse Automobilist vliegt onder invloed uit de bocht

De politie heeft zondag 9 oktober een 25-jarige man uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was op de Westelijke Randweg uit de bocht gevlogen net na de kruising met de Spekkelaan en aan de overkant van een sloot beland. Hij raakte niet gewond en kon op eigen kracht de auto verlaten. Wel bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 325 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Lisse/Hillegom Aanhouding na diefstal uit hotelkamer De politie hield op vrijdag 7 oktober rond 22.00 uur op de Arnoudstraat in Hillegom een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De aanhouding volgde na melding dat er vanuit een kamer van een hotel aan de Heereweg een diefstal had plaatsgevonden. Daarbij was onder meer een digitale fotocamera en geld van een toerist uit China gestolen. De politie controleerde op de Leidsestraat een auto met twee mannen. Een van de mannen voldeed aan het doorgegeven signalement van de vermoedelijke dief. Plotseling sprong hij als bijrijder uit de auto, zette het op een lopen en verdween in een weiland. De agenten die de achtervolging op de man hadden ingezet zagen vervolgens de auto keren en met gedoofde lichten wegrijden. Gewaarschuwde collega's zetten de auto met daarin de 47-jarige man in Hillegom aan de kant. De verdachte is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. De gestolen goederen werden in de auto teruggevonden en zijn aan de toerist teruggegeven.

Voorhout Fietser onder invloed

De politie heeft maandag 10 oktober een 21-jarige man uit Voorhout aangehouden. Deze reed onder invloed op zijn fiets. De politie zag hem rond 01.00 uur zonder licht op de Herenstraat over het trottoir rijden. Toen de politie hem wilde laten stoppen, negeerde de fietser de aanwijzingen van de politie en fietste door. Op de Dr. Schaepmanlaan is hij vervolgens klemgereden. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 965 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Katwijk Aanhouding na mishandeling De politie hield op zondag 9 oktober rond 01.30 uur op de Tramstraat een 20-jarige man uit Katwijk aan. Vier bezoekers van een uitgaansgelegenheid had hij klappen en kopstoten verkocht. Waarom hij dit deed is nog niet duidelijk. De jongens uit Katwijk van 16 tot 18 jaar deden aangifte van mishandeling. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Rijnsburg Politie onderzoekt mishandeling steward Na afloop van de wedstrijd Rijnsburgse Boys - Katwijk op het sportpark Middelmors aan de Noordwijkerweg werd een 40-jarige man uit Katwijk hard in zijn gezicht geslagen. De begeleidde met nog een aantal stewards van de bezoekende club groepen supporters van het veld. Plotseling kreeg hij een klap op het oog. Van wie is nog onduidelijk. Naast een wondje raakte de man zijn lens kwijt. De man deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie hield op zondag 9 oktober rond 04.30 uur op de Turfmarkt twee inwoners van Leiden van 19 en 23 jaar aan. De twee hadden een beveiligingsmedewerker van een horeca-gelegenheid bespuwd en geslagen. De verdachten bekenden en kregen proces-verbaal. Zij konden in de loop van de zondag het politiebureau weer verlaten.

Leiden Geen voorrang Een 26-jarige bromfietser uit Leiden verleende op zaterdag 8 oktober rond 16.00 uur op de kruising Hogewoerd met de Rijnstraat geen voorrang aan een 19-jarige bromfietser uit Leiden. Bij de aanrijding liep de 19-jarige hoofdletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Tegen de 26-jarige maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed

De politie heeft het afgelopen weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober zes personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Zaterdag 8 oktober rond 01.15 uur zag een agent een auto met hoge snelheid over de Bargelaan richting de Joop Walenkamptunnel rijden. Vervolgens negeerde hij een aantal geslotenverklaringen en stopte hij op het stationsplein op de busbaan. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Noordwijkerhout, gedronken had. Een 29-jarige man, eveneens uit Noordwijkerhout, bemoeide zich vervolgens met de aanhouding. Deze was met zijn plaatsgenoot meegereden en op de busbaan uitgestapt. Toen de politie deze man vervolgens wilde aanhouden, verzette hij zich. De politie heeft hierop pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen. Beide mannen zijn naar het politiebureau overgebracht. De 21-jarige man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 725 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Diezelfde nacht, rond 04.45 uur, zagen agenten op de Lammenschansweg een 33-jarige motorrijder uit Leiden zonder helm rijden. Ze lieten hem stoppen op de Sitterlaan. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens 620 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Op het Jacques Urlusplantsoen zagen agenten op maandag 10 oktober rond 01.45 uur een auto met een aanhanger waarvan de 43-jarige bestuurder uit Leiden probeerde achteruit te rijden en te keren. Dit lukte echter niet. De man bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 680 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Zondag 9 oktober rond 01.45 uur hield de politie een 28-jarige bromfietser uit Oegstgeest aan. Deze reed slingerend over de Turfmarkt en trok zo de aandacht van de politie. De ademanalyse wees 690 ug/l uit. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verder werden nog een 30-jarige Voorschotenaar aangehouden (515 ug/l) op de Aaltje Noorderwierlaan en een 30-jarige Leidenaar (395 ug/l) op de Gooimeerlaan. Zij kregen ook een proces-verbaal.

Zoeterwoude Aanhouding na mishandeling op voetbalveld De politie hield op zondag 9 oktober rond 16.30 uur bij een voetbalvereniging aan het Hans Eckplein een 30-jarige man uit Den Haag en speler van een bezoekende vereniging uit Wassenaar aan. Nadat hij in de wedstrijd een elleboogstoot kreeg van een 25-jarige man uit Leiden en speler van de thuisclub, gaf hij deze een harde vuistslag in het gezicht. In het ziekenhuis werd bij de Leidenaar schade aan het gebit vastgesteld. De verdachte is na zijn verhoor in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Benthuizen Politie doet onderzoek naar woninginbraken De politie is een onderzoek begonnen naar twee woninginbraken. Bij de inbraken werden onder meer mobiele telefoons, fotocamera's en een lcd-scherm gestolen. Op zaterdagavond 8 oktober werd er ingebroken in een woning aan het Oranje Nassauplantsoen. Zondagavond 9 oktober werd er rond 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Sportlaan. Een getuige sprak over mogelijke daders die in een grijze auto reden. Vermoedelijk gaat het hier om twee mannen en twee vrouwen.

Alphen a/d Rijn Politie doet onderzoek naar woninginbraken De politie is een onderzoek begonnen naar vier woninginbraken. Bij de inbraken werd onder meer een portemonnee met inhoud, een videocamera, een damesfiets en werden mobiele telefoons gestolen. Vrijdagavond rond 18.00 uur was het raak aan de Prinses Marijkestraat. Zondagmorgen 9 oktober werden er op drie adressen inbraken ontdekt. Vermoedelijk werden deze gepleegd tussen middernacht en de vroege ochtend. Het gaat hier om woningen aan de Marketentster, de Jeltje d Bosch Kemperstraat en de Roosje Vosstraat.

Noorden/Alphen a/d Rijn/ Alcoholcontrole Waddinxveen Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondagavond 9 oktober tijdens een alcoholcontrole een 60-jarige man uit Zevenhoven aangehouden. Dit gebeurde op de Simon van Capelweg in Noorden. De man blies 390 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het RVHT heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Verder heeft het team nog gecontroleerd op de Aziëlaan, de Oudshoornselaan en de Churchilllaan in Alphen a/d Rijn en de Beijerincklaan in Waddinxveen. In totaal hebben 390 mensen de blaastest afgelegd. Verder blies niemand boven de limiet.

Bodegraven Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 9 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit Gouda. De politie zag hem rond 00.45 uur rijden op de Goudseweg en hoorde dat zijn auto aanliep. Hierop hebben ze hem laten stoppen. De man vertelde dat de auto aanliep omdat hij kort daarvoor met zijn auto tegen een paaltje was gereden. De politie heeft hem hierop laten blazen. De ademanalyse wees 665 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Waddinxveen Zonder helm en onder invloed

De politie heeft zondag 9 oktober een 16-jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden. Deze reed rond 01.00 uur zonder helm over de Groensvoorde. De politie liet hem stoppen en rook een alcohollucht. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gouda Alcoholcontrole

De politie heeft van zaterdag 8 op zondag 9 oktober een alcoholcontrole gehouden op de Jac. P. Thijsselaan, de Goverwellesingel, het Bolwerk en de Goudse Poort. In totaal zijn 654 bestuurders gecontroleerd. De politie heeft zeven personen aangehouden die meer dan de limiet van 220 ug/l hadden gedronken. Het hoogste ademalcoholgehalte was van een 36-jarige Gouwenaar, namelijk 605 ug/l. Omdat dit hoger is dan 570 ug/l heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen. Bovendien heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige man uit Waddinxveen. Deze blies 555 ug/l. Omdat hij verklaarde ook medicijnen te hebben geslikt heeft de politie hem een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Gouda Auto rijdt tegen lichtmast Vermoedelijk omdat de bestuurder in slaap viel kwam raakte hij van de Provincialeweg West en kwam tot stilstand tegen een lichtmast. Het ongeval gebeurde op zaterdag 8 oktober rond 23.10. Zowel de 21-jarige bestuurder uit Lopik als zijn 17-jarige inzittende uit Gouderak raakten gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --