ProRail

Persbericht

10-10-2005

Grondwerkzaamheden voor fietspad tussen St. Annastraat en Groenewoudseweg

In opdracht van ProRail start aannemer Dura Vermeer Infrastructuur BV maandag 10 oktober met grondwerkzaamheden voor het toekomstige fietspad langs de spoorkuil tussen de St. Annastraat en Groenewoudseweg.
Het werk vindt plaats in verband met de verlenging van de bestaande bus- en fietsverbinding tussen de St. Annastraat en Heyendaalseweg. Omdat dit project veel raakvlakken heeft met het spoor, treedt ProRail namens de gemeente Nijmegen op als opdrachtgever. Naar verwachting is de busbaan medio 2006 gereed.

Inhoud werkzaamheden

Voor de aanleg van het fietspad is een goede ondergrond nodig. Daarvoor brengen vrachtwagens de komende drie weken zand naar de bouwlocatie. Dit zand wordt verwerkt tot een stevige ondergrond voor het fietspad.

Inbouwen nieuwe afsluiters

De grondwerkzaamheden vinden eerder plaats dan voorzien omdat de NUON in opdracht van de gemeente Nijmegen vanaf maandag 24 oktober tot en met zondag 20 november nieuwe afsluiters gaat inbouwen in de watertransportleiding, die onder het spoor doorloopt nabij het spoorviaduct
St. Annastraat. De grondwerkzaamheden voor het fietspad moeten dan zijn uitgevoerd.

Verkeershinder Groenewoudseweg/St.Annastraat

De inrit naar de tijdelijke bouwplaats bevindt zich op de Groenewoudseweg ter hoogte van de Verlengde Groenestraat. De rioleringswerkzaamheden op de kruising Verlengde Groenestraat/Groenewoudseweg zijn klaar en de kruising is weer opengesteld voor het wegverkeer. De wijziging van de verkeerssituatie op de kruising in combinatie met het zandtransport kan verkeershinder met zich meebrengen vanaf maandag 10 oktober tot en met zondag 6 november.
Â
Einde bericht
Nadere informatie:
Harriet Wiggers, woordvoerder ProRail regio Noordoost Tel: 038 - 497 4543 / 06-45698330
Â