Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 oktober 2005

---


Landelijke Politiedag in Alphen trekt veel bezoekers


Bijna 4000 mensen bezochten zaterdag 8 oktober de Landelijke Politiedag in Alphen aan den Rijn. Vooral de demonstraties van de bikers en de aanhoudings- en zelfverdedigingtechnieken waren in trek.

Mistige start: geen helikopter
Sinds een aantal jaren organiseert Politie Hollands Midden de Landelijke Politiedag elke keer in een ander politiedistrict van haar regio. Dit jaar organiseerde het district Rijn- en Veenstreek samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar) de Landelijke Politiedag. De dag begon mistig, waardoor de politiehelikopter niet kon landen. Een kleine teleurstelling voor vele bezoekers, die het bezichtigen van de heli als één van de redenen zagen om te komen. Toch waren er uiteindelijk bijna 4000 mensen op de Landelijke Politiedag afgekomen.

Doe altijd aangifte
Als rode draad door de Landelijke Politiedag liep het doen van aangifte. Ons korps is sinds kort gestart met de mogelijkheid van telefonische aangifte. Dit werd tijdens afgelopen zaterdag verder gepromoot. Verder zal binnenkort worden gestart met aangifte op afspraak. De Landelijke Politiedag is aangegrepen om de bezoekers het belang van aangifte te doen in te laten zien. Dit gebeurde onder het volgende adagium: "Slachtoffer of getuige van een misdrijf? Meld het de politie! Pas dan kunnen wij achter de dader aan."

Feest voor groot en klein
Zoals verwacht trok de Landelijke Politiedag veel ouders met kinderen. Het beklimmen van de diverse voertuigen, het afnemen van vingerafdrukken of het kijken naar de diverse demonstraties was voor groot en klein een feest. Vooral de diverse demonstraties waren druk bezocht. Met name door deze demo's kon iedereen zien hoe veelzijdige en bijzonder het werken bij de politie is.

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326