Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 10 oktober

Alkmaar 10-10-2005 - 14.00 uur

Muziekinstrumenten en computers gestolen

Wieringerwaard, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Gruttolaan. Vermoedelijk is men in de woning gekomen via de voor- of achterdeur. Vanuit de woning werden twee pcs, een spelcomputer en een printer weggenomen. Ook bleek dat twee gitaren waren verdwenen.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Alkmaar, zondag 9 oktober 2005.

Zondagmiddag werd een 36-jarige man uit Sint Pancras aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de Kruseman van Eltenweg. Het slachtoffer en dader kregen in de auto woorden met elkaar. Hierop werd de vrouw uit de auto gezet. Toen zij haar telefoon uit de auto wilde pakken werd zijn met een stuk ijzer geslagen. Hierna reed de verdachte weg. Hij is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden na het plegen van vernielingen

Hoorn, zondag 9 oktober 2005.

Zondagavond werd een 39-jarige vrouw uit Hem aangehouden op de Huesmolen. De vrouw had kort daarvoor twee ramen vernield van een horecabedrijf aan genoemde straat. De vrouw was het café uitgezet omdat zij zich vervelend gedroeg en een glas met frisdrank naar één van de medewerkers had gegooid. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol.

Rijden onder invloed van alcohol.

Hoorn, zondag 9 oktober 2005.

Zondagavond werd een 45-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op de Huesmolen. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij wilde niet meewerken aan een blaasproef. Ook later in het politiebureau verleende hij geen medewerking. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Verdachte brandstichting aangehouden

Alkmaar, zondag 9 oktober 2005.

Zondagavond werd een 40-jarige Alkmaarder aangehouden op de Kortenaerkade. Surveillerende agenten zagen dat de man een brandbare vloeistof op een stapel van ongeveer veertig pallets gooide en deze vervolgens in brand stak. Deze pallets lagen op een grasveldje langs de Kortenaerkade. Eerder die avond hadden onbekende ook al brand gesticht in dezelfde stapel. Het vuur werd toen door de brandweer geblust. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen van aanrijding.

Anna Paulowna, maandag 10 oktober 2005.

De politie in Anna Paulowna is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaats vond op zondag 9 oktober omstreeks 00.15 uur op de Burgemeester Lovinkstraat. Een tot nu toe onbekende bestuurder van een personenauto botste op dat tijdstip tegen een daar geparkeerde auto waardoor deze laatste flinke schade opliep. De veroorzaker van de aanrijding reed vervolgens weg. Volgens de eigenaar was een groep jongeren getuige van de aanrijding. De politie wil graag met hen in contact komen om de identiteit van de auto en/of de bestuurder vast te kunnen stellen.

Verkeerscontrole

Bovenkarspel, zondag 9 oktober 2005.

Zondagmiddag en avond werden op de Stede Broecweg een tweetal verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 7 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen. Er werden 36 blaastesten afgenomen van bestuurders ter controle op alcoholgebruik. Niemand bleek (teveel) alcohol te hebben gedronken.

Bedrijfsinbraak

Zwaag, maandag 10 oktober 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Oude Veiling. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. Vanuit het pand werden verschillende goederen weggenomen waaronder autoradios en verschillende navigatiesystemen. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Jongens aangehouden na het plegen van vernielingen

Schagen, maandag 10 oktober 2005.

In de nacht van zondag op maandag werden twee jongens van 15 en 18 jaar en afkomstig uit Anna Paulowna, aangehouden op het Plantsoen. Getuigen hadden gezien dat de twee vernielingen hadden gepleegd aan een aantal fietsen, bloempotten en een treinkaartjesautomaat. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Autobestuurder gewond na eenzijdig ongeval.

Schagen, maandag 10 oktober 2005.

Maandagmorgen omstreeks 05.10 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Provincialeweg even ten noorden van de kruising met de Hoep. De bestuurder van een personenauto, een 38-jarige man uit Schagen, reed over de Provincialeweg en botste vervolgens door onbekende oorzaak frontaal tegen een boom. Hierbij raakte de bestuurder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Alkmaar, maandag 10 oktober 2005.

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij/mishandeling tussen twee jonge vrouwen in een horecagelegenheid aan de Molenbuurt. Volgens één van de vrouwen werd zij zonder daar aanleiding voor gegeven te hebben, in het gezicht geslagen door de andere vrouw. Hierdoor raakte zij gewond en moest naar het ziekenhuis. De andere vrouw verklaarde echter dat zij eerst was geslagen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze vechtpartij/mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Westerland, maandag 10 oktober 2005.

Maandagmorgen werd op de Rijksstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Deze controle was speciaal gericht op het opvolgen van verkeersregels/borden. In totaal werden 19 bestuurders bekeurd omdat zij een geslotenverklaring negeerden. Eén fietser kreeg een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

Bromfietser gewond na ongeval

Heerhugowaard, maandag 10 oktober 2005.

Maandagmorgen raakte een 29-jarige Alkmaarder gewond bij een eenzijdig ongeval op de Middenweg. De bromfietser reed over genoemde weg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur waardoor hij ten val kwam. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij met hersenletsel is opgenomen.