ABN AMRO

Amsterdam, 10 oktober 2005

Arion Internationaal BV winnaar Jan Huygen van Linschoten Prijs

Erik Joosten, algemeen directeur van Arion International B.V. ontving vandaag uit handen van Wietze Reehoorn, directielid ABN AMRO Nederland, de Jan Huygen van Linschoten Prijs tijdens het openingsevenement van de ABN AMRO Wereldweken, in het hoofdkantoor van ABN AMRO. Arion Internationaal BV heeft deze prijs gewonnen vanwege haar ambitie, ondernemerschap, verkoopconcept, innovatie en (verkoop) cijfers in het internationale handelsverkeer.

Uit het juryrapport: Arion International heeft in korte tijd een aansprekend internationaal track-record opgebouwd. Door de introductie van unieke producten breekt men wereldwijd markten open. Arion International onderkent het belang van een eigen sales organisatie en verhoogde door voorwaartse integratie haar omzet en winst. Arion International hanteert een helder en consistent bedrijfsconcept dat dankzij een open en leergierige opstelling in het contact met nieuwe culturen snel tot succes leidt. Het bedrijf bouwde op slimme wijze een netwerk in de VS op door mee te liften op het succes van de Olympische sportploeg in Atlanta. Daarnaast speelt Arion Internationaal slim in op maatschappelijke ontwikkelingen en introduceert producten die niet alleen zorgbehoevenden ondersteunen maar ook de werklast van personeel in de gezondheids-zorg vermindert. Het bedrijf heeft een zeer pragmatische aanpak zonder belangrijke aspecten als schaalgrootte en risicospreiding uit het oog te verliezen. Elke business draait om mensen en Arion Internationaal heeft dat als geen ander begrepen.

`ABN AMRO beloont de meest innovatieve en succesvolle ondernemer met de Jan Huygen van Linschoten Prijs, omdat de bank ondernemers wil stimuleren hun grenzen te verleggen en een positieve bijdrage wil leveren aan het handelsklimaat', aldus Wietze Reehoorn. Naast een sculptuur en een oorkonde krijgt Inpa Parket een bedrag van EUR 25.000,- . Het is de derde keer dat ABN AMRO deze prijs uitreikt.

Jan Huygen van Linschoten was een pionier. Hij was een van de weinige Nederlanders die in zijn tijd - 16de eeuw - verre reizen naar bijvoorbeeld Azië maakte. Tijdens zijn reizen verzamelde hij informatie over de handel in Aziatische producten en stelde twee boeken samen. Deze boeken kwamen de

Nederlandse kooplieden goed van pas bij de voorbereiding op hun eerste reizen naar Azië. Jury Jan Huygen van Linschotenprijs 2005

· De heer Mr. W. Reehoorn, directielid ABN AMRO Nederland (juryvoorzitter)
· De heer F. Hauwert, directeur Fenedex

· De heer prof. dr. P.K. Jagersma, hoogleraar International Business Universiteit Nyenrode
· De heer G. Vaandrager, directeur NCH

Persvragen: 020 ­ 6288900