Gemeente De Wolden

Discussiebijeenkomst over de toekomst van gemeente De Wolden

Zuidwolde, 6 oktober 2005

Persbericht

Praat mee over de toekomst van gemeente

De Wolden op 10 oktober

Inwoners en externe deskundigen zijn gevraagd naar hun ideeën, wensen en verwachtingen voor de toekomst van De Wolden. Op basis van deze informatie zijn drie toekomstscenario's op papier gezet, drie verschillende wegen die de gemeente in kan slaan. Maandag 10 oktober worden deze scenario's toegelicht en bediscussieerd in het dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold. Aanvang 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te praten over de toekomst van De Wolden.

De scenario's gaan uit van drie visies: Het eerste scenario 'De Wolden: Buitengewoon vitaal' richt zich vooral op het creëren van nieuwe werkgelegenheid. In het tweede scenario 'De Wolden: Buitengewoon genieten' staan de ontwikkeling van toerisme en landschap centraal, in het derde scenario 'De Wolden: buitengewoon wonen' het aangenaam wonen in een landelijke gemeente met hoog voorzieningenniveau.

De verschillende uitgangspunten hebben gevolgen voor de toekomstige samenstelling van de bevolking, de wijze waarop voorzieningen in stand kunnen worden gehouden en het landschapsbeheer.

De uitgewerkte scenario's kunt u lezen op www.dewolden.nl, onder de rubriek Nieuws, Toekomstvisie 2020.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --