Gemeente IJsselstein


Fototentoonstelling St. Roemeense Kinderhulp in stadhuis maandag, 10 oktober 2005 - 08:00 CET

Trots toont de Stichting Roemeense Kinderhulp het nieuwe kindertehuis in Sovata (Roemenië) aan de inwoners van IJsselstein.

Een fototentoonstelling in de centrale hal van het stadhuis toont alle fases van de bouw van het kindertehuis, de oplevering in september 2004, de feestelijke opening in mei 2005 en natuurlijk de eerste bewoners van het huis.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het tehuis. Allereerst acties organiseren om de benodigde gelden te verzamelen, de bouw met Roemeense vaklieden en de uiteindelijk inrichting van het tehuis.Alles is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de vrijgevigheid van burgers en sponsors. De Stichting Roemeense Kinderhulp laat als tegenprestatie aan de gulle gevers zien, wat met hen geld is gerealiseerd. Het kindertehuis bestaat uit twee afzonderlijke wooneenheden waarin plaats is voor totaal 20 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Ieder huis heeft een eigen ouderpaar, waar de gezinssituatie zoveel mogelijk wordt nagebootst. De kinderen zijn kansloze kinderen die te vondeling zijn gelegd of zijn afgestaan.

De tentoonstelling is te zien tot en met 4 november tijdens openingsuren van het stadhuis: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur en op woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.