Gemeente Doesburg


week 40-2005

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 5 oktober 2005, week 40.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op: 26-9-2005, Rietmaat 1: bouwen van een veranda
26-9-2005, Koepoortstraat 18: veranderen van een stoep gelegen aan de voorgevel

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:
26-9-2005, De Bogaert 57: vergroten van een woning 27-9-2005, Kraakselaan 129: geheel vernieuwen van een bergruimte (schuur)
27-9-2005, Magnolialaan 90: plaatsen van een kozijn in de buitengevel 27-9-2005, Richtersakker 23: gedeeltelijk vergroten van een woonkamer/keuken
29-9-2005, Enghuizen 3: vergroten van een woning

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan en Verleende bouwvergunning ex. Artikel 19 lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:
27-9-2005, Wilgenstraat 4: oprichten van een peuterspeelzaal en het ged. ver. v/e gymzaal
27-9-2005, Burg Keiserplein 4 en 6: veranderen van twee woonappartementen in twee bijeenkomstruimten

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op maandag 10 oktober 2005 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

Vrijstellingsprocedure huisvesting stichtingen Birlik en Gunung Binaiya (Burg. Keiserplein 4 en 6)
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 27 september 2005 vrijstelling en bouwvergunning te hebben verleend voor het veranderen van twee woonappartementen aan het Burgemeester Keiserplein 4 en 6 in twee bijeenkomstruimten voor de stichtingen Birlik en Gunung Binaiya.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

Vrijstelling en bouwvergunning peuterspeelzaal (Wilgenstraat) Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 27 september 2005, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te hebben verleend van het uitbreidingsplan De Ooi 1961 voor het perceel B 2743 (gedeeltelijk) en tevens bouwvergunning ten behoeve van het oprichten van een peuterspeelzaal en het gedeeltelijk veranderen van een gymzaal aan de Wilgenstraat. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
Voor de volgende bomen is een kapvergunning verleend : Hyacinthstraat 9: een notenboom (Juglans regia) met herplantplicht, verzonden 22 september;
Molengaarde 3: een berk (Betula pendula), twee gewone esdoorns (Acer pseudoplatanus), een treurwilg (Salix alba tristis), een sierpruim (Prunus nigra cerasifera) en een gewone es (Fraxinus excelsior), met herplantplicht, verzonden 22 september;
Herenstraat 4: een blauwe ceder (Cedrus atlantica). met herplantplicht, verzonden 22 september;
Molengaarde 30: een blauwe ceder (Cedrus atlantica) met herplantplicht, verzonden 22 september.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN
Stadsgids 2005-2006
De nieuwe stadsgids 2005-2006 is deze maand verschenen en door de uitgever verspreid in onze gemeente.
Nieuw is het formaat en de toevoeging van een telefoongids van Doesburg.
Mochten er adressen zijn waar de gids niet is bezorgd, dan kan bij de Publieksbalie van het stadhuis een exemplaar worden opgehaald.