Ingezonden persbericht

Open dag Bofit te Haarlem op maandag 10 oktober a.s

Er is meer dan antidepressiva: Bofit

HAARLEM, 20050929 -- In het kader van de Nationale Dag van de Volksgezondheid dat dit jaar in het teken staat van - depressie - organiseert Bofit op maandag 10 oktober a.s. een Open dag met als thema: Burnout en depressie: er is meer dan antidepressiva.

Bofit begeleidt al 5 jaar mensen met burnout en/of andere psychische klachten door middel van een fysiek en mentaal herstelprogramma in de vrije natuur. Onder deskundige begeleiding en zonder prestatiedruk.

Veel mensen met een burnout hebben last van depressie. Bofit heeft een actieve methode ontwikkeld waarmee zij mensen stapsgewijs door middel van praten en bewegen laat ervaren dat herstel op eigen kracht mogelijk is. Maar ook voor mensen die wel medicatie en therapie nodig hebben kan het Bofittraject van grote betekenis zijn.

Om die reden kon Bofit 10 oktober niet zomaar voorbij laten gaan en zullen zij die dag van alles laten zien en doen. In de ochtend zal de aandacht gaan naar preventie. Dit is met name geschikt voor mensen die merken dat ze last hebben van depressieve gevoelens maar nog redelijk kunnen functioneren. De middag is met name geschikt voor mensen waarbij de depressie het leven beheerst. Die door een burnout en/of depressie niet meer kunnen werken en een trainer/coach nodig hebben om weer vat te kunnen krijgen op de eigen situatie. Naast de workshops heeft Bofit ook divers documentatie-materiaal voor u klaarliggen over het onderwerp Depressie.


SPECIAAL OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA (gratis)

Het ochtendprogramma

10:00 tot 10:30
Ontvangst met koffie en uitleg over Bofit

10:30 tot 11:30
"Workshop Preventief"

Een trainer/coach van Bofit laat u doormiddel van bewegen in de natuur ervaren dat hardlopen ook leuk en ontspannend kan zijn. Ook zal er aandacht zijn voor de onderwerpen arbeid - rustverhouding en voeding. Om deel te nemen aan deze workshop hoef je geen hardloopervaring te hebben. Juist mensen met een slechte conditie zijn van harte welkom.

11:30 tot 12:00
Nabeschouwing onder het genot van een broodje gezond en een drankje.

12:30 tot 13:00
Mogelijkheid tot inschrijving proefles


Het middag programma

13:00 tot 13:30
Ontvangst met koffie en uitleg over bofit

13:30 tot 15:00
"Workshop Curatief"

Een trainer/coach neemt u mee voor een wandeling en laat u ervaren wat de Bofitmethode inhoudt. Tijdens deze wandeling zullen er ook 2 oud-klanten van ons meelopen die vanuit hun persoonlijke ervaringen uw vragen zullen beantwoorden. U hoeft geen zware inspanning te verrichten. Naast het wandelen zal er doormiddel van oefeningen aandacht besteedt worden aan ademhaling en coördinatie. En er is zeker ruimte voor uw verhaal.

15:00 tot 16:00
Nabeschouwing onder het genot van een broodje gezond en een drankje.

Om 15:30 kunt u in de filmzaal onze film - 5 jaar Bofit - bekijken.

Aan het eind kunt u zich opgeven voor een gratis één op één proeftraining.


* Onze workshops zijn zeker geschikt voor mensen met een slechte lichamelijke conditie.
* Gratis documentatiemateriaal van het NFGV ter beschikking gesteld.
* Deze dag wordt u in het kader van het 5-jarig bestaan van Bofit - geheel vrijblijvend en kosteloos - aangeboden.
* Drankjes en broodjes zijn gratis.


Adres
Bofit is gevestigd in het prachtige duincentrum De Zandwaaier, Tetterodeweg 27, 2051 EG Overveen. Het telefoonnummer is 023-5443559 of per email info@bofit.nl

Bofit is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en heeft een uitgebreid (betaald) parkeerterrein. De routebeschrijving treft u aan via de website www.bofit.nl

U bent van harte welkom!