Gemeente Zwolle

Symposium grondwaterproblematiek in Zwolle

Dinsdag 11 oktober 2005 vindt in het Dominicanenklooster te Zwolle het symposium ´Grondwaterproblematiek in stedelijk gebied´ plaats.

Grondwater, al dan niet verontreinigd, in stedelijk gebied. Hoe ga je daar zo efficiënt mogelijk mee om? Dat was in het kort de vraag die de gemeente Zwolle zich stelde.
Begin 2005 werd daarom de prijsvraag ´Grondwater Zwolle´ uitgeschreven met als motto ´Inspireer!´. Inzendingen voor deze prijsvraag vormen, te samen met vele andere bijdragen, de basis voor het symposium 'Grondwaterproblematiek in stedelijk gebied'.

Tijdens het symposium wordt over de stadsgrenzen heen gekeken. De grondwaterproblematiek wordt in een regionaal, landelijk en zelfs Europees kader geplaatst. Een gemeentelijk beleid staat nu eenmaal niet op zichzelf.
Het symposium is bedoeld voor ambtenaren, aannemers, adviseurs en architecten met een visie. Om ideeën te delen en eventueel samen tot de juiste oplossing te komen.

Onder leiding van dagvoorzitter Victor Dries (OVAM: Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) presenteert een groot aantal sprekers zijn kijk op de grondwaterproblematiek. Verder introduceren de winnaars van de prijsvraag ´Grondwater Zwolle´ hun oplossingen. Daarnaast is er ruimte voor interactie en discussie, bijvoorbeeld in de ´Lagerhuissessie´ onder leiding van Ruud Cino (hoofd afdeling bodemsanering van het ministerie VROM).

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Zwolle, www.grondwaterzwolle.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (tot 1 oktober).