Studenten organiseren derde Hogeschool INHOLLAND Popprijs

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Hogeschool INHOLLAND organiseert popprijs om eigen talent een extra kans te geven.

Haarlem - De zoektocht naar het grootste talent van de Hogeschool INHOLLAND is terug. De INHOLLAND Popprijs is een prijs die eind januari wordt uitgereikt in De Melkweg aan de beste muziekact binnen INHOLLAND. Vanaf 11 oktober kunnen studenten van Hogeschool INHOLLAND hun demo's opsturen. Iedereen die studeert op INHOLLAND kan eraan meedoen. De popprijs wordt georganiseerd door studenten van Hogeschool INHOLLAND. Een prijs voor studenten door studenten.

Er kan meegedaan worden als bandje, als soloartiest die meezingt met een muziekband, en als aanstormend DJ talent met een eigen nummer. Er hoeft maar een lid van de band of groep bij INHOLLAND te studeren. Hierdoor kan er meer talent uit de regio meedoen. Naast eigen nummers mogen ook covers worden ingezonden; naast compleet zelf ingespeelde nummers ook opnames waarbij wordt meegezongen met een orkestband. Alle genres zijn welkom. Van Rock tot Klassiek, van Urban tot Jazz, solisten of grote bigbands.

De jury bestaat uit medewerkers en studenten. De jury nomineert vervolgens de acht kanshebbers. Deze acht finalisten krijgen op 19 januari de kans om hun kunsten te vertonen in de finale in De Melkweg in Amsterdam. Omdat we een brede opkomst van verschillende muziekgenres verwachten, is ervoor gekozen dat de juryprijs bestaat uit drie winnaars. De tweede en derde prijs bestaan uit studiotijd en een professionele fotoshoot. De eerste prijs zal naast studiotijd en een fotoshoot ook nog bestaan uit professionele begeleiding en veel promotie door ROOKIE Music gedurende een half jaar. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Naast de reguliere Popprijs is er dit jaar ook een DJ contest. DJ's kunnen hun demo's insturen en strijden voor een mooie prijs. De beste inzending krijgt de gelegenheid om tijdens de afterparty in De Melkweg te draaien.

Alle finalisten krijgen een fotoreportage van de finale. Er is de gehele avond een professionele fotograaf aanwezig die van elke popact foto's maakt. A&R Managers van platenmaatschappijen scouten tijdens de avond.

De popprijs wordt georganiseerd door ROOKIE. Dit is een leerbedrijf van tweedejaars studenten van de opleiding Media, Entertainment & Music van Hogeschool INHOLLAND. Studenten uit het tweede jaar runnen het bedrijf onder leiding van de experts. Het bedrijf bestaat uit vier afdelingen: Events, Television, Interactive Media en Music. De Popprijs valt onder de afdeling ROOKIE Music. Vier studenten managen, in samenwerking met het conservatorium in Alkmaar, de INHOLLAND Popprijs 2006.

Het muzikale epicentrum van de Popprijs 2006 is het conservatorium in Alkmaar. Voor de acht finalisten bestaat de mogelijkheid om professionele begeleiding te krijgen vanuit het conservatorium. Als er solisten tot de finale doordringen wordt er vanuit het conservatorium een begeleidingsband samengesteld voor de finale. Uiteraard krijgen de solisten de gelegenheid met deze band te repeteren en hun eigen inbreng te hebben. //// einde persbericht /////