Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


nieuws

Claes wint persprijs van de provincie Vlaams-Brabant De 31-jarige Bart Claes heeft de persprijs van de provincie Vlaams-Brabant gewonnen. Claes werkt bij de editie Leuven van Het Nieuwsblad en diende vier artikels in bij de jury van de persprijs. De keuze van de jury ging uit naar zijn stuk over de grootste ramp in de Leuvense geschiedenis.

'Bart Claes schreef een knap artikel over de brand van Leuven, dat een groot publiek kan boeien', verklaarde de jury. De persprijs van de provincie Vlaams-Brabant wordt jaarlijks georganiseerd en bekroont een hoogstaand journalistiek werk gewijd aan Vlaams-Brabant. De laureaat krijgt, naast de eer, ook een cheque van 2500 euro. Afwisselend worden geschreven en audiovisuele werken beloond.

De inzendingen voor de volgende editie voor audiovisuele werken gepubliceerd of uitgezonden in 2004 of 2005, worden uiterlijk eind januari 2006 verwacht bij de informatiedienst van de provincie Vlaams-Brabant, Provincieplein 1 in 3010 Leuven. (foto: Bert Van Den Broucke, Photo News) (11/10/2005)

verwante links

Actualiteit bij de provincie Vlaams-Brabant Overzicht van alle persprijzen