Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-10-2005 - Persberichten District II

GESNAPT
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 10 oktober drie mannen van 18, 24 en 26 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Rivierdijk in Sliedrecht. De politie gaf het drietal in de auto een stopteken omdat bleek dat de apk van de wagen was verlopen en het mistlicht van het voertuig brandde. Tijdens de controle van de drie inzittenden bleken ze geen van alleen een id-bewijs bij zich te hebben. In de kofferbak lag een grote hoeveelheid kabels en koperen plaatjes. Ook kwam er inbrekerswerktuig tevoorschijn. Na onderzoek bleken de kabels en koperen plaatjes te zijn gestolen van een bouwterrein aan de Krinkelwinkel. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Het drietal werd ingesloten.

VERDACHT
GIESSENBURG De politie heeft op maandagmiddag 10 oktober een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning in Giessenburg. Op 28 mei j.l. werd in een woning aan de Doetseweg ingebroken. Terwijl de bewoners lagen te slapen, werd er ingebroken en onder andere waardepapieren, geld en een mobiele telefoon gestolen. De bewoner deed aangifte. De technische recherche stelde een onderzoek in en vond een vingerafdruk die na controle in het systeem matchte met die van de 22-jarige. Hij werd maandag ingesloten en zal nader worden gehoord over deze inbraak en mogelijk andere inbraken.

BROMFIETS GESTOLEN
SLIEDRECHT Op maandagmiddag 10 oktober is op het politiebureau in Sliedrecht een 17-jarige knul uit diezelfde plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een bromfiets in het weekend van 2 oktober j.l.. Toen werd uit de stalling onder aan de flat aan de Geulstraat een bromfiets gestolen. Na onderzoek en het horen van getuigen, nodigde de politie de 17-jarige op het bureau uit voor verhoor. De jongen bekende de bromfiets te hebben gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

BRAND GESTICHT
LEERDAM - Drie jongens van 13 (2) en 12 jaar uit Leerdam zijn op maandagavond 10 oktober aangehouden door de politie. Dit gebeurde op de Hooikamp in Leerdam. De politie kreeg een melding dat er op een speelterrein ter hoogte van de Hooikamp brand gestoken werd. Ter plaatse liep een zestal jongens weg. Alle zes werden staande gehouden en meegenomen naar de politiebus. Aan de verklaringen van de jongens en een getuige werd duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor het stichten van het brandje. In het houten speelhuisje was het een en ander zwart geblakerd. Het drietal had met behulp van aanstekers, bladeren en plastic afval geprobeerd brand te stichten. De drie jongens werden meegenomen naar het politiebureau en van de andere drie knapen werden de gegevens genoteerd. De drie brandstichters hebben een HALT-verwijzing gekregen en zijn heengezonden.

VERKEERSCONTROLE
GROOT-AMMERS De politie heeft op 10 oktober van 8.30 tot 16.00 een verkeerscontrole gehouden op de Peppelweg, Voorstraat en Ambachtsweg in Groot-Ammers en op de Hoogstraat in Nieuwpoort. De controle was gericht op het correct dragen van de helm en de gordel. Er werden 102 passanten gecontroleerd. 7 personen werden verbaliseerd omdat zij geen gordel om hadden.

OUD-ALBLAS De politie heeft in Oud-Alblas op de Dorpsstraat een radarsnelheidscontrole gehouden. De controle was van 17.00 tot 18.30 uur. Er werden 437 passanten gecontroleerd. 79 personen reden te hard. Dit is 18 procent van het totaal aantal gecontroleerde passanten. De hoogst gemeten snelheid was 61 kilometer per uur.

BROMFIETSER GEWOND
HOOGBLOKLAND Op de Bazeldijk is op maandagmiddag 10 oktober een bromfietser tegen een stilstaande auto aangereden. De 16-jarige jongen uit Hoogblokland zag door de laagstaande zon de auto niet. Hij klapte tegen de auto aan. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht waar twee gebroken polsen werden geconstateerd.