Mesos Medisch Centrum


11 oktober 2005

Uitbreiding van plastische en handchirurgie in Mesos Wachttijden voor polikliniek en operaties vrijwel nihil

Per 1 september jl. zijn de mogelijkheden voor plastische en handchirurgie in Mesos Medisch Centrum flink uitgebreid. Door het aantrekken van een plastisch/reconstructief/handchirurg zijn de wachttijden voor polikliniek en operatie vrijwel nihil geworden.

Reinier Feitz, plastisch/reconstructief/handchirurg, brengt deze nieuwe superspecialisatie naar Mesos Medisch Centrum. Na de opleiding tot plastisch en microchirurg in Erasmus Medisch Centrum vertrok hij met zijn gezin naar Sydney, Australië om daar zich te superspecialiseren in de hand en zenuwchirurgie. "Ik heb daar bijzonder veel kunnen leren, met name de handchirurgie. In Australië zijn er full-time handchirurgen (orthopeden en plastisch chirurgen) die geen andere ingrepen meer doen dan de handchirurgie. Internationaal gezien is de kliniek van prof. Michael Tonkin van het Royal Northshore Hospital in Sydney toonaangevend."

Wat houdt handchirurgie in?
Iedereen die wel eens een probleem van zijn arm of hand gehad heeft weet hoe lastig het kan zijn met werken en of sporten. Momenteel worden veel aandoeningen onderbehandeld door gebrek aan specifieke kennis. Voorbeelden van de handchirurgische operaties die Feitz uitvoert hebben betrekking op spasticiteit, plexus (armzenuwverlamming), botbreuken, zenuwaandoeningen, polsklachten en andere specifieke problemen van de hand.
De maatschap van Feitz is werkzaam in meerdere ziekenhuizen, waaronder Mesos Medisch Centrum en het St. Antonius Ziekenhuis. In Mesos werkt hij samen met plastisch chirurg dr. Erik Zonnevylle die zich heeft gespecialiseerd in aangezichts- en reconstructieve chirurgie.

Ook in Leidsche Rijn
De plastisch chirurgen houden vanaf 1 september jl. ook spreekuur in de polikliniek van Mesos Leidsche Rijn. Dit spreekuur is iedere maandagmiddag op de Van Lawick van Pabstlaan 12 in De Meern. Afspraken kunnen gemaakt worden via (030) 241 80 30.

Centraal nummer
Patiënten uit de provincie Utrecht die een plastisch of handchirurg nodig hebben, kunnen vanaf 1 november a.s. een centraal nummer bellen, namelijk 0900-PLASTISCH (0900-7527847 EUR 0,10 p/m). Via een eenvoudig keuzemenu wordt de patiënt dan automatisch doorgeschakeld naar de goede afdeling van een van de samenwerkende plastisch chirurgen binnen de regionale maatschap. Een service aan de patiënt en aan de huisarts die voortaan geen verschillende nummers hoeven te onthouden. Bovendien biedt het de maatschap de mogelijkheid te sturen in het patiëntenaanbod en de toegangstijden zo kort mogelijk te houden