Universiteit Nyenrode

Nyenrode start als eerste Universiteit leerstoel Management van Professionele Dienstverlening


- PERSBERICHT - Breukelen, 11 oktober 2005 Dienstverleners zoals ING, Yacht, APS, SDU en HCG ondersteunen de leerstoel Management van Professionele Dienstverlening die per 1 oktober 2005 ingesteld is aan de Nyenrode Business Universiteit. De leerstoel voorziet in wetenschappelijke en praktische adviezen voor het bestuur en management binnen de professionele dienstverlening op het gebied van onder andere reputatiemanagement, kennisconcurrentie en technologiegebruik. Door meer inzicht te creëren in het management van professionele dienstverlening in Nederland, krijgt deze sector voor het eerst meer systematische en wetenschappelijke aandacht. De leerstoel wordt bekleed door prof. dr. Frank Kwakman.

Herman Bruggink, president van Nyenrode: De professionele dienstverlening heeft een belangrijke motorfunctie op het gebied van kennisontwikkeling, innovatie en ondernemersschap. De leerstoel richt zich op de vraag hoe een professional service firm effectief bestuurd en geleid kan worden. De wetenschappelijke bestudering van ondernemerschap is een van onze centrale aandachtsgebieden en daarop sluit dit vraagstuk goed aan. Deze leerstoel geeft ons onderwijs en onderzoek op dit terrein dan ook een krachtige impuls.

Over prof. dr. Frank Kwakman Frank Kwakman studeerde onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1993 promoveerde hij aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waarnaast hij in dienst was van BSO, later M&I Partners. In 1993 richtte hij het organisatieadviesbureau Korevaar & Kwakman op waar hij tevens partner was. Sinds 2002 is hij vennoot bij Holland Consulting Group, waar hij zich specifiek bezighoudt met vraagstukken op het gebied van strategie, management en organisatie van professionele dienstverlening in een scala van beroepsvelden.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is in 1946 opgericht om mensen met talent en ambitie voor te bereiden op een taak als ondernemende manager in iedere denkbare omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Nyenrode wil het (internationale) bedrijfsleven verrijken met innovatieve en ondernemende mensen en ideeën.


- EINDE BERICHT -


---
Noot voor de redactie (