Saxion Hogescholen
BR>

di 11 oktober 2005

Saxion Conservatorium Enschede laat van zich horen

Nu het nieuwe studiejaar weer is begonnen, zal het Conservatorium Enschede met allerlei muzikale activiteiten geregeld van zich laten horen. Zo zijn de gratis lunchconcerten op dinsdag en donderdag weer begonnen en startte in Café Sam Sam de wekelijkse Jazz-sessie onder de titel Nine O'Clock Jazz. De popacademie houdt twee keer per maand haar bandjesavond in café De Kikker.

Lunchconcerten

Iedere dinsdag- en donderdagmiddag verzorgt het Conservatorium in samenwerking met Podium Twente een lunchconcert in de Arkezaal van het Muziekcentrum. De concerten op donderdag zijn klassiek van aard, op dinsdag passeren verschillende muziekstijlen de revue: lichte muziek en jazz, popmuziek en klassiek muziek.

Iedere 1^e vrijdag van de maand geven conservatoriumstudenten een klassiek lunchconcert in de Waterstaatskerk te Hengelo. Alle lunchconcerten zijn van 12:30 tot 13:30 uur. De toegang is gratis.

Nine O'Clock Jazz

Iedere dinsdagavond is er vanaf 21:00 uur in Café Sam-Sam, Oude Markt 15/17, een jamsessie onder de naam Nine O'Clock Jazz. Deze sessie is vooral bedoeld voor studenten lichte muziek/jazz van het Conservatorium Enschede en is voor hen een prima gelegenheid om de nodige podiumervaring te krijgen. Net zoals vorig seizoen zullen ook nu weer regelmatig docenten hun medewerking verlenen, vaak samen met ervaren jazzmusici.

Bandjesavond in De Kikker

De Popacademie houdt iedere tweede en vierde woensdag van de maand een bandjesavond in café De Kikker, Stadsgravenstraat 15. Tijdens deze `Kikker-sessies' treden studenten, docenten en of gastdocenten van de popacademie op met een band, of in gezamenlijke jamsessies. De optredens beginnen om 22:00 uur en duren tot in de late uurtjes.

Naast deze doorlopende concerten organiseert het Conservatorium regelmatig muzikale evenementen. Een actueel overzicht van deze activiteiten is te vinden op de website:
http://conservatoriumenschede.saxion.nl


-----------------------------------------------------------Einde persbericht--------------------------------------------------