BOVAG

BOVAG en RAI Vereniging roepen op tot uitstel Wet Financiële dienstverlening

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 11-10-2005

BOVAG en RAI Vereniging roepen de Tweede Kamer met grote klem op om bij minister Zalm van Financiën aan te dringen op uitstel van de inwerkingtreding van de Wet Financiële dienstverlening (Wfd).

De invoering van de Wfd moet met ten minste zes maanden worden uitgesteld om ondernemers in de mobiliteitsbranche in staat te stellen zich fatsoenlijk op deze wet voor te bereiden. Zij bieden immers bij de verkoop van bijvoorbeeld autos regelmatig verzekeringen en financieringen aan. De druk loopt op, want morgen bepaalt de Kamer of er aanleiding is om over de uitwerking van de wet nog nader te discussiëren.

Invoering van de Wfd dit najaar brengt veel ondernemers, vooral in het MKB, in grote problemen. Bijvoorbeeld autobedrijven, caravanbedrijven en merkgebonden financierings- en verzekeringsmaatschappijen zijn niet zo snel in staat om bijtijds over een vergunning voor het verstrekken van financiële adviezen te beschikken. Eventueel hangt hen vanwege het adviseren zonder vergunning een boete van ten minste 87.125 boven het hoofd.

Niet de Wfd zelf staat voor de brancheorganisaties ter discussie, maar wel de veel te snelle invoeringstermijn ervan. Pas medio september jl. werd immers duidelijk wat de gevolgen van deze regeling voor de branche zijn. Op dit moment bestaat over een aantal praktijksituaties nog onduidelijkheid.