Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 oktober 2005

Promotionele samenwerking tussen bmi en filmmaatschappij UIP

bmi is een promotionele samenwerking aangegaan met filmmaatschappij UIP. De Britse luchtvaartmaatschappij vervoert medewerkers, relaties en winnaars van door UIP georganiseerde consumentenacties naar Londen. Daar staat tegenover dat bmi participeert in een aantal promoties van UIP bij de première van nieuwe bioscoopfilms. Bovendien krijgt bmi de gelegenheid relaties uit te nodigen voor exclusieve voorvertoningen.

In het afgelopen jaar werkten beide maatschappijen al samen, onder meer bij de première van Bridget Jones: The Edge of Reason, Pride & Prejudice en andere promoties die bmi hield voor haar relaties. "Wij zijn erg blij met UIP als partner", aldus Jenny Caulfield van bmi. "Het is absoluut een A-merk dat met fantastische titels als Madagascar, War of the Worlds, Shrek en binnenkort King Kong, heel veel mensen naar de bioscoop weet te trekken. Het thema film leent zich bij uitstek voor ons relatiemanagementprogramma. Bovendien spreken de film- en luchtvaartwereld tot de verbeelding en passen uitstekend bij elkaar."

De overeenkomst met bmi biedt UIP, distributeur van films van Universal, Paramount en Dreamworks (www.uip.nl), praktische voordelen. "Voor de Europese filmindustrie is Londen the place to be", zegt Claire Vogelenzang van UIP Nederland. "Premières hebben er plaats, maar ook ontmoetingen tussen filmsterren en de pers. Wij pendelen regelmatig op en neer tussen Amsterdam en Londen. Op dit traject speelt bmi een prominente rol."

bmi verzorgt dagelijks acht rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Heathrow en vliegt elke werkdag een keer tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Heathrow biedt de maatschappij uitstekende verbindingen met Mumbai (India), Riyad (Saudi-Arabië) en de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Washington, Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.com).

bmi maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden. Alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen samen bieden nu meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 795 bestemmingen in 139 landen.

Noot voor de redactie (